Ο Ρόμπερτ Πάουελ δεν θυμίζει σε τίποτα τον Ιησού από τη Ναζαρέτ

"Όταν πεθάνω θα ήθελα να με θυμούνται ως τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού" έχει δηλώσει ο ίδιος ο ηθοποιός

Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί, που έχουν υποδυθεί το Χριστό στη μεγάλη οθόνη. Ένας, όμως, κατόρθωσε να τον ενσαρκώσει με τέτοια επιτυχία, κάνοντας εκατομμύρια χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο να τον ταυτίσουν με τον ίδιο το Θεάνθρωπο, γεγονός, όμως, που πλήρωσε ακριβά στην μετέπειτα καριέρα του.

Ο λόγος για το Ρόμπερτ Πάουελ, τον πρωταγωνιστή της ταινίας του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (1977), που προβάλλεται στην τηλεόραση κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τριάντα επτά χρόνια μετά την πρεμιέρα της υπερπαραγωγής του Ιταλού σκηνοθέτη, ο Βρετανός ηθοποιός δεν θυμίζει σε τίποτα το χαρακτήρα που υποδύθηκε. Είναι πλέον 71 ετών και τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή στο πρόσωπό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Σπάνιες φωτογραφίες από τα παρασκήνια της θρυλικής σειράς

Μετά το ρόλο του Εσταυρωμένου, ο Πάουελ δεν έκανε καμία άλλη σημαντική επιτυχία στον κινηματογράφο, καθώς οι περισσότεροι σκηνοθέτες δίσταζαν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», ρόλους «γήινους», ρόλους με «ανθρώπινες αδυναμίες».
 

Διαβάστε τι έχει δηλώσει ο Ρόμπερτ Πάουελ για τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»:

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.

Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα.

Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.

Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».