Ντορέττα Παπαδημητρίου: Θα έκανε πρωινό με τον Μάρκο Σεφερλή;

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο για τα επαγγελματικά της σχέδια που αφορούν την τηλεόραση, το Mega και το ενδεχόμενο να παρουσιάσει την επόμενη σεζόν το πρωινό του καναλιού - μόνη της ή μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή.

Πώς ήταν για σένα η φετινή τηλεοπτική σεζόν;
Δημιουργική, πάρα πολύ ευχάριστη, έκανα καινούργια πράγματα για άλλη μία φορά και με ευχαρίστησε πολύ αυτό. Χαίρομαι διπλά γιατί πήγαν καλά και άρεσαν στον κόσμο και αυτό ήταν πολύ ενθαρρυντικό, με την έννοια τού ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τον κόσμο και όχι για τους εαυτούς μας. Γενικά, μέσα στις δυσκολίες που ζούμε, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και δημιουργικοί.

Τι σχόλια εισέπραξες από τον κόσμο για το «Ελλάδα, σ' αγαπώ!»;
Πάρα πολύ θετικά σχόλια. Οχι τόσο για μένα προσωπικά και την παρουσίαση που άκουσα θετικά λόγια και γι' αυτό αλλά για όλη την εκπομπή. Το βασικότερο είναι ότι τους άρεσε ως κόνσεπτ. Διασκέδασαν πολύ και γέλασαν. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.

Θα συνεχίσεις του χρόνου το «Ελλάδα, σ' αγαπώ!» και το «Music School 2»;
Ειδικά για το «Music School 2» ξέρω ότι η πρόθεση του καναλιού είναι να γίνει. Από κει και πέρα, προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Περιμένουμε να δούμε αν όντως θα ξεκινήσουμε με το «Music School 2», έτσι κι αλλιώς εγώ στο Mega είμαι με το πρότζεκτ και δεν έχω συμβόλαιο με το κανάλι. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, περιμένω να δω τι θα κάνω. Το «Ελλάδα, σ' αγαπώ!» , αν θα συνεχιστεί, είναι μια εκπομπή η οποία θα πάει στη δεύτερη σεζόν.

Τώρα θα σου υπενθυμίσω κάποιες δηλώσεις σου σχετικά με το πρωινό και τα σενάρια που θέλουν να το παρουσιάζεις του χρόνου ή μόνη σου ή με τον Μάρκο. Είπες ότι επίσημα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με το Mega. Ανεπίσημα σου έχει γίνει πρόταση και, αν ναι, εσύ είσαι θετική;
Έχει γίνει μια γενικότερη συζήτηση με τους ανθρώπους του καναλιού σε φιλικό επίπεδο και αυτό γιατί είναι πολύ ευχαριστημένοι μαζί μου και από τη συνεργασία μας και φυσικά θέλουμε και οι δύο πλευρές να κάνουμε πράγματα. Τώρα για συγκεκριμένα πρότζεκτ πέρα από το «Music School 2» και το «Ελλάδα, σ' αγαπώ!» δεν έχουμε συζητήσει. Υπάρχουν η διάθεση και η πρόθεση συνεργασίας και για άλλα πράγματα. Εγώ γενικά είμαι άνθρωπος που συζητάει τα πάντα και δεν αποκλείω κάτι αν δεν το σκεφτώ πρώτα. Μ' αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα, να δοκιμάζω τις δυνάμεις μου και να ρισκάρω. Ολο αυτό το κομμάτι της παρουσίασης, το οποίο το κάνω τα τρία τελευταία χρόνια, αισθάνομαι ότι είναι κάτι που μου αρέσει και μου ταιριάζει. Οποιαδήποτε πρόταση, όσο ακραία και άσχετη από μένα κι αν ήταν, θα τη σκεφτόμουν το ίδιο σοβαρά όπως όλες τις προτάσεις. Επίσης, είμαι πολύ της ομάδας. Για οτιδήποτε γίνεται αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μιας δουλειάς είναι συνολικό.

Εσύ αυτό θα το ήθελες; Θα μπορούσες να δοκιμαστείς σε τέτοιου είδους πρωινή εκπομπή;
Θα ήταν κάτι που σίγουρα θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ και θα το μελετούσα από όλες τις πλευρές. Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο προκειμένου να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Το γενικότερο κόνσεπτ, πώς θα είναι αυτή η εκπομπή, ποιοι θα είναι στην ομάδα, όλα αυτά. Αλλά, όπως θα σκεφτόμουν κάθε επαγγελματική πρόταση, το ίδιο θα έκανα και με αυτή. Ίσως αυτή θα τη σκεφτόμουν περισσότερο, γιατί είναι καθημερινή, τρίωρη εκπομπή και είναι πρωινή ζώνη, επίσης έχω και τις θεατρικές μου υποχρεώσεις.

Θα μπορούσες να συνυπάρξεις τηλεοπτικά με τον Μάρκο Σεφερλή με τα σημερινά δεδομένα και έτσι όπως έχεις δει τον Μάρκο;
Όταν δύο άνθρωποι συνεργάζονται, τα δεδομένα αλλάζουν, γιατί πρόκειται για καινούργιους ανθρώπους, καινούργιες ενέργειες και χημείες. Ο Μάρκος είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, πανέξυπνος και οποιαδήποτε πρόταση έχει να κάνει με εκείνον φυσικά και θα τη σκεφτόμουν.

Τα δύο πρωινά τα έχεις παρακολουθήσει; Και, αν ναι, ποιο σου αρέσει περισσότερο;
Μεγάλη μάχη... Και τα δύο πρωινά τα θεωρώ εξίσου πολύ καλά. Ο Γιώργος και π Φαίη είναι δοκιμασμένοι και ξέρουν πολύ καλά αυτή τη ζώνη και είχαν μαζί τους και μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Ο Μάρκος, από την άλλη, ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος με ένα διαφορετικό κόνσεπτ και μια πρόταση η οποία άρεσε στον κόσμο. Δεν μπορώ να σου πω ποιο από τα δύο μού αρέσει περισσότερο, γιατί τις θεωρώ και τις δύο πολύ καλές περιπτώσεις.

Τα νούμερα τηλεθέασης σε τι βαθμό τα παρακολουθείς;
Φυσικά και τα παρακολουθώ και αυτό γιατί ό,τι κάνουμε το κάνουμε για να το βλέπει ο κόσμος. Σίγουρα τα ποσοστά τηλεθέασης είναι ένα δείγμα τού κατά πόσο ο κόσμος παρακολουθεί και του αρέσει αυτό που κάνει ο κάθε παρουσιαστής. Δεν τα παρακολουθώ ούτε με τρέλα ούτε με πώρωση. Είναι μέρος της δουλειάς μου και τα βλέπω σε νορμάλ επίπεδο. Και τα δύο πρότζεκτ όπου συμμετείχα, «Music School 2» και «Ελλάδα, σ' αγαπώ!» , δόξα τω Θεώ, πήγαν πολύ καλά.

Ως προς τις οικονομικές σου απολαβές, είσαι... καλόβολη; Το γεγονός ότι δουλεύεις αυτό το διάστημα στην TV οφείλεται και στο ότι έχεις κατεβάσει το κασέ σου;
Πριν από λίγο καιρό με ρώτησαν γι' αυτό και είπα ότι είμαι λίγο πιο ελαστική από ό,τι θα ήμουν σε άλλες περιπτώσεις, με την έννοια ότι, λόγω της κατάστασης, δεν θα ζητούσα παραπάνω και αυτό γιατί ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να τα πάρω και γιατί αντιλαμβάνομαι την κατάσταση αλλά και για οποιαδήποτε καθυστέρηση σίγουρα δείχνω κατανόηση και υπομονή. Αυτό, λοιπόν, παρεξηγήθηκε και βγήκε προς τα έξω ότι εγώ δουλεύω τσάμπα και δεν με νοιάζουν τα χρήματα. Φυσικά, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο και κανείς δεν δουλεύει από χόμπι και έχοντας και δύο παιδιά αντιλαμβάνεσαι ότι σίγουρα δεν θα το έκανα. Δεν γίνεται να μη λάβω υπόψη μου τη συνολική κατάσταση. Είμαι της άποψης ότι όποιος δουλεύει πρέπει να πληρώνεται. Δεν θα μπορούσα να πάρω τα χρήματα που θα έπαιρνα πριν από δέκα χρόνια. Απλά δείχνω μια κατανόηση. Και δεν αφορά μόνο στην παρουσίαση αυτό. Και ως ηθοποιός δεν έπαιρνα τα... τρελά λεφτά. Δεν ήμουν από αυτούς που ζητούσαν εξωφρενικά ποσά. Όπου και να ήμουν, ήθελα να προχωράω αργά και σταθερά. Έτσι σκέφτομαι και τώρα, δεν έχω αλλάξει. Δεν θα πήγαινα να ζητήσω τα λεφτά που μπορεί να έπαιρνε ένας παρουσιαστής ο οποίος μετρά είκοσι χρόνια στο χώρο, άσε που δεν θα μου τα έδιναν (γέλια).

Σε σίριαλ θα σε δούμε πάλι ή το έχεις αποκλείσει;
Όχι, δεν το αποκλείω. Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση για σίριαλ. Κάποια πράγματα που είχα συζητήσει πριν από καιρό δεν προέκυψαν αλλά γενικά δεν το αποκλείω. Με την κατάλληλη πρόταση εννοείται ότι θα το κάνω, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μου.