Η Μαρίσα Τσόρτσιλ φτιάχνει μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και αλάτι

Μπορούμε να τρώμε και να μην παχαίνουμε; Να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς το άγχος της ζυγαριάς, των θερμίδων και των κιλών; Υπάρχει τρόπος; Υπάρχουν τέτοια γλυκά; Το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο δεν είναι πια αμαρτία.

Η καταξιωμένη σεφ ζαχαροπλαστικής Μαρίσα Τσόρτσιλ (Marisa Churchill), που έχει αναπτύξει την φιλοσοφία «Sweet & Skinny», μεγάλωσε στις ΗΠΑ αλλά έμαθε να μαγειρεύει από την Ελληνίδα γιαγιά της με την οποία περνούσε πολλές ώρες στην κουζίνα. Έμαθε να φτιάχνει το «δικό» της γιαούρτι, να κάνει σπιτικό ψωμί και ζυμαρικά, αλλά και να δημιουργεί αυθεντικά Ελληνικά πιάτα και γλυκά. Πρόκειται για γλυκά πιο ελαφριά, με λιγότερες θερμίδες χρησιμοποιώντας αγνά και υγιεινά υλικά της Μεσογείου όπως το γιαούρτι, το μέλι, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 13.00, στον Aplha, η Μαρίσα εμπνέεται από τους Έλληνες που κάνουν τις δικές τους επιχειρηματικές προσπάθειες στην επαρχία και μας φτιάχνει μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και αλάτι αλλά και καρυδόπιτα με πορτοκάλι χωρίς γλουτένη παρέα με έναν ξεχωριστό καλεσμένο.