Πακέτο στην πεθερά που της στάθηκε σαν πραγματική μητέρα

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στις 21.45, η Βίκυ Χατζηβασιλείου μας προσκαλεί να ανοίξουμε μαζί δύο πακέτα που θα φέρουν δυνατές εναλλαγές συναισθημάτων.

1ο Πακέτο

Μια πανέμορφη γυναίκα είναι η αποστολέας του πρώτου πακέτου. Αν και από μωρό αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, η Βάσω δεν έχει στιγμή παραιτηθεί από τη ζωή. Έρχεται στην εκπομπή για να εκφράσει τα δυνατά συναισθήματα που έχει για έναν άνθρωπο που της στάθηκε περισσότερο από την ίδια τη μητέρα της. Η έλλειψη επικοινωνίας και το γεγονός ότι η μητέρα της δεν της στάθηκε ποτέ συναισθηματικά, ακόμα και όταν κινδύνεψε η ζωή της όταν έφερε στον κόσμο το παιδί της, την οδήγησαν στο να αναζητήσει την αγάπη αλλού. Στη γυναίκα που της στάθηκε σαν πραγματική μητέρα, στην πεθερά της!

2ο Πακέτο

Το δεύτερο πακέτο θα ξεδιπλώσει την ιστορία ενός ανθρώπου με τέτοιο μεγαλείο ψυχής και αξιοσύνης που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Την ιστορία μιας εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας τριών παιδιών που τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής της έχει αφοσιωθεί στην ανατροφή και τη φροντίδα του Αλέξανδρου. Ο Αλέξανδρος είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όταν ήταν μόλις τριών μηνών βρέφος, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στους Αγίους Αναργύρους. Ήταν Μάρτιος του 1997, όταν η 46χρονη τότε Μαίρη βρήκε στο καλάθι των απορριμμάτων της εταιρείας που εργαζόταν ως καθαρίστρια, μια εφημερίδα. Δε φαντάστηκε πως ένα δημοσίευμα θα άλλαζε την κοσμοθεωρία της και θα την έκανε να αναθεωρήσει ό,τι πίστευε δεδομένο μέχρι τότε. «Ένα χαμόγελο για τον Αλέξανδρο. Παραμένει στα αζήτητα εξαιτίας της αναπηρίας του». Με το απόκομμα της εφημερίδας στο χέρι, η Μαίρη έτρεξε στο Παίδων «Αγία Σοφία» και αντίκρισε ένα μωρό καθηλωμένο στο δωμάτιο του νοσοκομείου, χωρίς το χάδι, τη φροντίδα και την υποστήριξη των δικών του ανθρώπων. Το βλέμμα του καρφώθηκε στην ψυχή της, ενώ τα χεράκια του που ανυψώθηκαν μόλις την είδε, έκαναν την αποστολέα μας να θέλει να γίνει τα «φτερά» του! Από τότε, η Μαίρη και ο Αλέξανδρος έγιναν αχώριστοι. Μέσω της εκπομπής, η Μαίρη αναζητά τις ρίζες και τη βιολογική μητέρα του Αλέξανδρου. Θα έχει αποτέλεσμα και αυτή τη αναζήτηση του «Πάμε πακέτο»;