Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Σπάνιες φωτογραφίες από τα παρασκήνια της θρυλικής σειράς

Τα γυρίσματα - που κράτησαν 4 χρόνια σε Μαρόκο και Τυνησία - δεν ήταν πάντα εύκολα και ο Ρόμπερτ Πάουελ τραβούσε τα δικά του ... Πάθη σαν ηθοποιός.

Τουλάχιστον 2 γενιές Ελλήνων έχουν μεγαλώσει βλέποντας κάθε Μεγάλη Εβδομάδα τα Πάθη του Κυρίου, μέσα από την θρυλική πλέον σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλλι "Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ". 

Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι κατά γενική ομολογία ο πιο... συγκλονιστικός Ιησούς και η σκηνή της Σταύρωσης είναι αξεπέραστη.

Όμως, τα γυρίσματα - που κράτησαν 4 χρόνια σε σε αυθεντικούς χώρους, Μαρόκο και Τυνησία - δεν ήταν πάντα εύκολα και ο Πάουελ τραβούσε τα δικά του ... Πάθη σαν ηθοποιός. 

Σε φωτογραφίες από τα παρασκήνια της υπερπαραγωγής του Φράνκο Τζεφιρέλι που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, φαίνονται οι δυσκολίες που αντιμέτωπιζαν ηθοποιοί, σκηνοθέτης και συνεργεία. Σε μία από αυτές - στο διάλειμμα των γυρισμάτων - φαίνεται ο Πάουελ πάνω στον Σταυρό με… κουβέρτα, τσιγάρο και κονιάκ! Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο ηθοποιός, σε εκείνο το γύρισμα έκανε τρομερό κρύο. "Οπότε, από το να με κατεβάζουν και να με ανεβάζουν ξανά στον σταυρό, με άφησαν εκεί και μου έδωσαν μια κουβέρτα, παντόφλες και μου κρατούσαν ένα τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου δίνουν και κονιάκ"! 

Τα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1975 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1976. Λίγο πριν τη λήξη, το 1976, η πριγκίπισσα Γκρέις (Κέλλι) του Μονακό, επισκέφτηκε τον πρώην συνάδελφο της, Ρόμπερτ Πάουλ, στα γυρίσματα. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα ένα χρόνο αργότερα, το 1977.  

Σε μία ανάπαυλα, πίσω από τις κάμερες με τον σκηνοθέτη