Η “Βιρτζίνια Γουλφ” επιστρέφει στο θέατρο

Tο κλασικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπι "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;"  για δεύτερη συνεχή σεζόν και περιορισμένο αριθμό παραστάσεων παρουσιάζεται στο ΠΟΛΗ Θέατρο.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1962 (Broadway) και έγινε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας το Βραβείο Tony. Μετά τον Ευγένιο Ο΄ Νιλ, τον Τένεσι Ουίλιαμς και τον Άρθουρ Μίλερ, ο Έντουαρντ Άλμπι δίνει ένα δυναμικό συγγραφικό παρόν στη δεκαετία του '60 και καθιερώνεται.Από τότε το έργο παρουσιάζεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο, ενώ φέτος -50 χρόνια ακριβώς από το πρώτο του ανέβασμα- παίζεται πάλι στο Broadway της Νέας Υόρκης.

Ο Τζορτζ καθηγητής ιστορίας (Δάνης Κατρανίδης) είναι παντρεμένος με τη Μάρθα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) κόρη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Ένας γάμος που διαρκεί περισσότερα από είκοσι χρόνια. Κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης τους είναι η αλληλοεξάρτηση.Μετά από μια δεξίωση στο Πανεπιστήμιο, η Μάρθα προσκαλεί το νεαρό ζευγάρι Χάνι (Χρύσα Παπά) και Νικ (Παναγιώτης Εξαρχέας) στο σπίτι τους για ένα μεταμεσονύκτιο πάρτι. Μέχρι να ξημερώσει, ο Νικ και η Χάνι εμπλέκονται στο παιχνίδι του Τζορτζ και της Μάρθας. Η βραδιά γίνεται άγρια, ανεξέλεγκτη και με απρόβλεπτη κατάληξη για όλους...

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Παίζουν: Δάνης Κατρανίδης, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Παππά, Παναγιώτης Εξαρχέας

Πρεμιέρα: Αρχές Οκτωβρίου

(Φωκαίας 4 κ Αριστοτέλους 87 - Πλ. Βικτωρία, δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό, τηλ.: 211 18 28 900)