Έντεκα ηθοποιοί διαβάζουν το «Μονόγραμμα» στο Σπίτι του Ηθοποιού

Καλωσορίζοντας την άνοιξη, θα δώσουν όλοι μαζί ένα μήνυμα...

Έντεκα ηθοποιοί προσκαλούν το κοινό στις 24 Απριλίου στο Σπίτι του Ηθοποιού (Παναθηναίων 5 και Αλκαμένους 175, Κάτω Πατήσια) όπου θα συγκεντρωθούν για να διαβάσουν το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη. Καλωσορίζοντας την άνοιξη, θα δώσουν όλοι μαζί ένα μήνυμα, αφού, όπως υποστηρίζουν, «οι ταμπέλες και οι διαχωρισμοί σε κατηγορίες, εμποδίζουν την αληθινή κινητήρια δύναμη, που είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη».
 
«Θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να υπενθυμίσουμε το σημαντικό έργο που γίνεται στο Σπίτι του Ηθοποιού, αλλά όλοι μαζί να βοηθήσουμε, να πούμε ιδέες, ώστε η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία να βρει τη στήριξη που χρειάζεται, για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Στεφανία Γουλιώτη, Μαρία Καβογιάννη, Δημήτρης Καταλειφός, Όλια Λαζαρίδου, Δημήτρης Λιγνάδης, Αμαλία Μουτούση, Γιάννης Μπέζος, Γιώργος Νανούρης, Ναταλία Τσαλίκη, Καίτη Φίνου και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, οι οποίοι συμμετέχουν στην εκδήλωση.
 
Σημειώνεται, πως το Σπίτι του Ηθοποιού, ένας χώρος που οραματίστηκε και έφτιαξε η Άννα Φόνσου, χρόνια τώρα στεγάζει, περιθάλπει και φροντίζει ηθοποιούς όλων των ηλικιών που έχουν ανάγκη. Τον περασμένο Δεκέμβριο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για «την κοινωφελή και αξιέπαινη δράση του σχετικά με τη στέγαση, σίτιση, περίθαλψη και κοινωνική στήριξη απόρων ηθοποιών, αλλά και νέων σπουδαστών θεατρικών σπουδών που δεν διαθέτουν τα ανάλογα μέσα».
 
Με αφορμή τη βράβευση, η Άννα Φόνσου, στις 22 Δεκεμβρίου 2016, είχε δηλώσει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Στα 15 δωμάτια του Σπιτιού κατοικούν νέα παιδιά που σπουδάζουν σε σχολές θεάτρου, αλλά και μεσήλικες ηθοποιοί που δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στην κρίση ή στις κακοτυχίες της ζωής τους. Οι αιτήσεις φιλοξενίας που δεχόμαστε είναι πάρα πολλές και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες. Αυτήν τη στιγμή, το ίδρυμα φιλοξενεί 30 άτομα, τα οποία μένουν ανά δύο σε κάθε δωμάτιο, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχει ο καθένας τον δικό του χώρο, ενώ σιτίζονται από το φαγητό που παίρνουμε από την Αρχιεπισκοπή. Φτιάχνουμε και έναν χώρο δίπλα, που θα μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον 40 άτομα, όμως, ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά και χρήματα για να ολοκληρωθεί.
 
Παράλληλα, στο Σπίτι του Ηθοποιού λειτουργεί ένα μικρό μουσείο, καφενείο, κινηματογράφος και ένα θεατράκι που ανεβάζουμε παραστάσεις. Δεν αρκεστήκαμε στο να κάνουμε έναν χώρο φιλοξενίας για τους ανθρώπους που δεν έχουν πού να μείνουν, αλλά και μία εστία πολιτισμού».
 
Η εκδήλωση ξεκινάει στις 20:00.