Yψηλή ραπτική και όπερα! Πρεμιέρα για την La Traviata στη Βαλένθια

Η παράσταση «La Traviata» σε συνεργασία με το Teatro dell'Opera di Roma συνδυάζει την υψηλή ραπτική με την όπερα

Η κλασική όπερα του Ιταλού μουσουργού Τζουζέπε Βέρντι σε σκηνοθεσία της Σοφία Κόπολα σε παραγωγή του διάσημου σχεδιαστή μόδας και ιδρυτή του οίκου Valentino, Βαλεντίνο Γκαραβάνι και του συνεργάτη του Τζιανκάρλο Τζιαμέτι, μεταφέρεται από τη Ρώμη στη Βαλένθια της Ισπανίας, στο Palau de les Arts Reina.

Η παράσταση «La Traviata» σε συνεργασία με το Teatro dell'Opera di Roma συνδυάζει την υψηλή ραπτική με την όπερα. Η όπερα έκανε πρεμιέρα στη Ρώμη στις 24 Μαΐου του 2016 και από σήμερα ανεβαίνει στο Palau de les Arts Reina.

Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί παρουσία της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, σύμφωνα με το WWD. Ο Ισπανός τενόρος, Πλάθιντο Ντομίνγκο ερμηνεύει τον ρόλο του Ζερμόν, μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ και η Λετονή υψίφωνος, Μαρίνα Ρεμπέκα τη Βιολέτα Βαλερί.

Τα κοστούμια της πρωταγωνίστριας είναι σχεδιασμένα από τον Βαλεντίνο στο ατελιέ του οίκου μόδας. Τα κοστούμια της φίλης της Βιολέτας, Φλόρα και των υπόλοιπων συντελεστών σχεδιάστηκαν από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Βαλεντίνο, Μαρία Γκράτσια Κιουρί και Πιερπάολο Πιτσιόλι σε συνεργασία με το εργαστήριο κοστουμιών του θεάτρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας εκδηλώνει ενδιαφέρον για την όπερα. Το 1994, σχεδίασε τα κοστούμια για ένα έργο εμπνευσμένο από τον ηθοποιό Ρούντολφ Βαλεντίνο, το οποίο ανέβηκε στο Kennedy Center στην Ουάσινγκτον.