Γάμος… έρχεται στο Μεταξουργείο

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου η παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ», της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της Άννας Βαγενά.

«Ο ΓΑΜΟΣ» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχίασε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Στην τωρινή παράσταση του Μεταξουργείου, «ο Γάμος» θα ανέβει με τη μορφή του μονολόγου σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά.

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα όλων των γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 13:00 και 18:30

Γενική Είσοδος: 16 €

Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14, Αθήνα)