Παράταση για τον “Καβάφη” στην Κυψέλη

Στο Studio Κυψέλης παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου «ΚΑΒΑΦΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ», από τους ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ, από το Σάββατο 26 Απριλίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Το «ΚΑΒΑΦΗΣ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ» είναι μια ποιητική ελεγεία, στην οποία για πρώτη φορά δραματοποιείται η ζωή του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Μέσα από αυθεντικές ημερολογιακές καταγραφές επιχειρείται η σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Καβάφη, με ιδιαίτερη εμβάθυνση στον τρόπο που έζησε, εμπνεύστηκε, στις συναναστροφές που τον καθόρισαν, όπως ο Καζαντζάκης, η μητέρα του και η Λαίδη Ρόμπινσον, η μοναδική γυναίκα της ζωής του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ερωτική του ζωή, μέσω καταγραφών και μαρτυριών και επιχειρείται η πιστοποίηση του κατά πόσο η ερωτική του ζωή επηρέασε τη έμπνευση και τη γραφή του. Το κείμενο προϊόν δεκάχρονης μελέτης από τους Millas, Ανδρέα Αγγελάκη , Γιώργο Λιβανό και Γιώργο Χριστοδούλου, κλειδώνει, με μερικά από τα σημαντικότερα ποιήματα του Καβάφη, που εντάσσονται στη δράση.

Mια τρυφερή μυθιστορηματική απεικόνιση της ζωής του Καβάφη, δοσμένη αισθαντικά, ερωτικά και προκλητικά από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη μέρα του θανάτου του, στα γενέθλια του!

Σκηνοθεσία – φωτισμοί : Γιώργος Λιβανός

Στο ρόλο του Καβάφη μελετητή : Νίκος Βερλέκης και οι Ελευθερία Ρήγου, Μαρία Σύρρου, Γιάννος Παπαευσταθίου, Νίκος Χαλατζίδης, Έλενα Μιχαλάκη

Την παράσταση συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 21:00, από τις 26 Απριλίου και για περιορισμένο αριθμό.

Γενική είσοδος : 12 ευρώ

Studio Κυψέλης: Σπετσοπούλας 9 και Κυψέλης