Ταινία… με νόημα από το Johnnie Walker

Το Johnnie Walker, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας του ταινίας “The Glass Car”, επιθυμεί να συλλέξει ένα εκατομμύριο επιπλέον υπογραφές, για να τις εντάξει στο παγκόσμιο σύμφωνο «never drink and drive».

Εμπνευσμένη από την εύθραυστη φύση του γυαλιού, η ταινία μήκους 90 δευτερόλεπτων παρουσιάζει ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από ποτήρια ουίσκι JOHNNIE WALKER. Εντυπωσιακό και δυνατό, αλλά ιδιαίτερα εύθραυστο, το γυάλινο αυτοκίνητο συμβολίζει τη σημασία του να κάνουμε πάντα τη σωστή επιλογή και να διατηρούμε τον έλεγχο.

Το μήνυμα της εκστρατείας επιδιώκεται να τονιστεί ακόμα περισσότερο, μέσω της συμμετοχής του Mika Häkkinen, σε πρωταγωνιστικό ρόλο - πρεσβευτής του παγκόσμιου κινήματος Υπεύθυνης Κατανάλωσης Αλκοόλ του JOHNNIE WALKER.

Το hashtag #ImNOTdriving, που είναι και το βασικό μήνυμα της εκστρατείας, είναι «χαραγμένο» σε κάθε εικονικό ποτήρι. H DIAGEO, μέσω του JOHNNIE WALKER, καλεί τους καταναλωτές της να το χρησιμοποιούν, προκειμένου να δηλώσουν έμπρακτα τη συμμετοχή τους στην καμπάνια.

Για τις ανάγκες της ταινίας, δημιουργήθηκε ένα καλά αποτυπωμένο αντίγραφο αυτοκινήτου-με ακρίβεια 3 χιλιοστών- στο McLaren Technology Centre, με πρότυπο το μονοθέσιο Vodafone McLaren Mercedes F1. Για την δημιουργία της συναρπαστικής σκηνής σύγκρουσης της Φόρμουλα, χρειάστηκε πάνω από μία εβδομάδα γυρισμάτων, ενώ αναπαράχθηκαν περίπου 100 gigabytes δεδομένων.

Το λανσάρισμα του “The Glass Car” προγραμματίζεται να γίνει στο αποκορύφωμα της περιόδου των αγώνων της F1, σε συνδυασμό με το Grand Prix της Βραζιλίας και τη γιορτινή ατμόσφαιρα που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές. Με άλλα λόγια, η πλέον κατάλληλη περίοδος για να μεταδοθεί το μήνυμα της Υπεύθυνης Κατανάλωσης Αλκοόλ και της ασφαλούς μεταφοράς στο σπίτι.