Το “Αστέρι της Ευχής” επιτρέφει και κάνει τα παιδιά να χαμογελούν

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνει φέτος το πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες ενέργειες του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Σκοπός του είναι να προάγει την έννοια του εθελοντισμού και να διδάξει την αξία της προσφοράς προς εκείνα τα παιδιά που δοκιμάζονται από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, τόσο με το κοινωνικό μήνυμα αγάπης που στέλνει, όσο και με τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα.

Το Αστέρι της Ευχής για τα Σχολεία

Το μήνυμα του προγράμματος "Τα υγιή παιδιά για τα άρρωστα παιδιά" απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος με την αμέριστη υποστήριξη και την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Από την αρχή η ανταπόκριση ήταν άμεση από δασκάλους, παιδαγωγούς και γονείς, ενώ η ευαισθητοποίηση των μαθητών συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή, αφού πολλοί μάλιστα αποτελούν και τους μελλοντικούς μας εθελοντές! Επιπροσθέτως, κάθε χρόνο πληθαίνουν και οι ευχές που πραγματοποιούνται από τις συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές στο πρόγραμμα!

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής», οι μαθητές με το πόσο των 2€, αγοράζουν στο σχολείο ένα απλό χάρτινο αστέρι με συμβολικό χαρακτήρα! Γράφουν επάνω το όνομα τους και την ευχή τους για ένα άρρωστο παιδί και το κρεμούν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ή στολίζουν το σχολείο, την τάξη ή και το δωμάτιο τους.

Κάθε σχολείο με το πέρας του προγράμματος, λαμβάνει την απόδειξη πληρωμής, το πιστοποιητικό συμμετοχής του και φυσικά, ενημέρωση για το ποια Ευχή υιοθετήθηκε από το σχολείο, με την αγορά των Αστεριών.

Μέσω αυτού το προγράμματος, τα υγιή παιδιά συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν αποτελεί δεδομένο, αρχίζουν να νιώθουν πως υπάρχουν συνομήλικά τους που δίνουν μάχη για την ίδια τους την ζωή, παλεύοντας ενάντια σε σοβαρές ασθένειες και χάνοντας την παιδικότητα τους μέσα στα νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2012 με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από σχολεία και εταιρίες πραγματοποιήθηκαν οι 24 από τις 130 ευχές όλου του χρόνου!

Το Αστέρι της Ευχής για όλους

Όλοι μπορούν να στηρίξουν και να βοηθήσουν έμπρακτα το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) να πραγματοποιήσει την Ευχή ενός άρρωστου παιδιού, κάνοντάς το να ξαναπιστέψει πως όλα στη ζωή είναι πιθανά...ακόμη και το να γίνει καλά!

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 9637660-1