Το βιβλιοπωλείο της Εστίας ξαναζεί!

Το στέκι των βιβλιόφιλων παίρνει και πάλι ζωή. Το βιβλιοπωλείο της Εστίας, μπορεί να έφυγε από τη Σόλωνος, αλλά ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει λίγους μήνες μετά σε νέα διεύθυνση, επί των οδών Διδότου και Δελφών.

Το νέο βιβλιοπωλείο θα διαθέτει μόνο βιβλία των εκδόσεων "Εστία", παλαιότερα και νεότερα.

Θυμίζουμε ότι το ιστορικό βιβλιοπωλείο που μετρούσε 128 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας, κατέβασε ρολά τον Περασμένο Μάρτιο. 

Βρισκόταν στην οδό Σόλωνος 60 όπου είχε μεταφερθεί πριν από 21 χρόνια από την οδό Σταδίου. Για χρόνια προσέλκυε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και πολιτικούς. Από το 1855 μέχρι σήμερα υπήρξε πολιτιστικός κόμβος -σε συνδυασμό με τις ομώνυμες εκδόσεις, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά. Η γνώση των βιβλιοπωλών του, η πληρότητα των τίτλων (στο θρυλικό του υπόγειο), η βιβλιοφιλική ατμόσφαιρα και ευγένεια των ανθρώπων του ήταν τα στοιχεία που δημιούργησαν την επιτυχία του.

Παρότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να συνεχιστεί η δραστηριότητα της Εστίας μόνο με την έκδοση βιβλίων, τελικά φάνηκε ότι η απουσία της "Εστίας" δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να επαναλειτουργήσει μόλις λίγο καιρό μετά το...οριστικό λουκέτο.