80.000 κόσμος επισκέφτηκε την #GR80s δεκαετία στην Τεχνόπολη

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση & το ενδιαφέρον του κοινού

Με μεγάλη επιτυχία - και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία - ολοκληρώθηκε η μεγάλη συμμετοχική έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με παράλληλο πρόγραμμα δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. 80.000 επισκέπτες, κάθε ηλικίας, έδωσαν ραντεβού με την ιστορία και ανακάλυψαν, άλλοι εκ νέου και άλλοι για πρώτη φορά, την υπέροχη αυτή δεκαετία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας την έκθεση μαζί με την Πρόεδρο της Τεχνόπολης Πόπη Διαμαντάκου και το διευθύνοντα σύμβουλο της Τεχνόπολης Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, σημείωσε ότι αποτελεί την ευκαιρία να θυμηθούμε τη διαφορετική αντίληψη της κοινωνίας και της επικοινωνίας της δεκαετίας αυτής και να βιώσουμε μέσα από το πρίσμα του παρόντος, μια δεκαετία που όσο κι αν δαιμονοποιήθηκε, έχει εμπειρίες, βιώματα και πολλά να προσφέρει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημειώνεται ότι στην ολοκλήρωση της φρέσκιας ιδέας του Παναγή Παναγιωτόπουλου και Βασίλη Βαμβακά βοήθησε σε σημαντικό βαθμό και η προσφορά αντικειμένων της αγαπημένης σε όλους δεκαετίας, από τους ίδιους του πολίτες. Συνολικά, στήθηκαν και παρουσιάστηκαν 18θεματικά περίπτερα, 4.000 εκθέματα εκ των οποίων τα 2.500 ανήκουν σε ιδιώτες, 1.000 σπάνιες φωτογραφίες, 400 ώρες προβολών ενώ έλαβαν χώρα περισσότερες από 30 παράλληλες εκδηλώσεις, workshops, ομιλίες, σεμινάρια, συναυλίες και parties.

Η συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και φορέων, ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και άλλων ειδικοτήτων κατάφερε να προσφέρει μία εκπληκτική GR80s εμπειρία. Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή της μεγάλης και γεμάτης όρεξη ομάδας εθελοντών, όλων των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στην έρευνα και τεκμηρίωση αλλά και στην παραγωγή, όλων των ομιλητών των παράλληλων εκδηλώσεων που προσέφεραν απλόχερα και με χαρά τη γνώση τους, των συλλεκτών και των δανειστών, των χορηγών, των αξιόλογων μεταφραστών και του πλήθους συνεργατών που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να στηρίζουν το μεγάλο και σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Η ανακάλυψη του GR80s κόσμου μας οδήγησε όλους στο να νιώθουμε, στο εξής, για την έκθεση την ίδια νοσταλγία που, μέχρι πρότινος, νιώθαμε για τη δεκαετία του Ογδόντα.

Πληροφορίες

 Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
www.technopolis-athens.com

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»