Ντοκιμαντέρ για παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη

Την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12.30 το Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς 138, παρουσιάζει το KinderDocs

Την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12.30 το Μουσείο Μπενάκη, στην Πειραιώς 138, παρουσιάζει το KinderDocs, προβολή ντοκιμαντέρ για θεατές από 8 ετών. 

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα την ακοή και την μουσική, τον ήχο, την μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους, την μουσική για τους κωφούς και βαρύκοους και την ειδική μουσική εκπαίδευση. Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική με την Άρτεμη Μποτέτσιου, εκπαιδευόμενη του Κέντρου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας.

Μετά την συζήτηση η τζαζ vocalist Τέρη Βακιρτζόγλου θα μας μυήσει στο διαδραστικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού “Circle Singing” για μικρούς και μεγάλους.

Οι ταινίες  

Sounds for Mazin, INGRID KAMERLING, 2012, Ολλανδία, 19’
ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 

Η ζωή του δεκάχρονου Μαζίν πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Έχει γεννηθεί κουφός, αλλά σύντομα θα βάλει κοχλιακό εμφύτευμα, και έτσι θα μπορέσει να ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί την αναμονή για την επέμβαση και την προσαρμογή του Μαζίν στον κόσμο των ήχων. Μαζί του, ανακαλύπτουμε κι εμείς τους ήχους ξανά, αλλά και βλέπουμε πώς αλλάζουν για τον Μαζίν οι σχέσεις του με τους φίλους του. 

Ciera’s Song, ANDRÉ HÖRMANN, 2016, Γερμανία, 25’
ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Η δεκατριάχρονη Σιέρα ζει σε μια φάρμα στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. και αναπνέει με το όνειρο να κατακτήσει το Nashville, τον παράδεισο της countryμουσικής, με τα τραγούδια που γράφει και τραγουδάει η ίδια με την κιθάρα της. Η οικογένειά της –τα τρία της αδέλφια είναι επίσης μουσικοί– κάνει ό,τι μπορεί για να την υποστηρίξει. Θα τα καταφέρει στην ακρόαση να βρει δισκογραφική εταιρεία;