ΒορΟινιές διαδρομές ξεκινούν στην Θεσσαλονίκη

Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά», το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, ακολουθούμε τις ΒορΟινιές διαδρομές στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένα εστιατόρια, wine bar και κάβες.

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, wine & dine βραδιές και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα απολαυστικό ταξίδι ατελείωτων οινικών διαδρομών!

Ακολουθήστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής γνωστής και αγαπημένης μας εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης», και επιλέξτε εκείνες που σας ενδιαφέρουν, χωρίς να ξεχάσετε να κάνετε κράτηση.

Το ΒορΟινό ταξίδι … αρχίζει!

Αμπατζής Cava – Αριστοτέλους 12, Εύοσμος

Παρασκευή 12/9, ώρα 20:00-21:30

Οινογνωσία & Γευσιγνωσία με ερυθρούς μονοποικιλιακούς «ΟΙΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ». Γνωρίζουμε τις βασικές ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε  τα  αρώματά τους στη μύτη και στο στόμα.

Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό, Νεγκόσκα, Βλάχικο, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot και Pinot Noir … δεν θα μας μπερδέψουν ποτέ ξανά!
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα. Τιμή κατ’ άτομο: 10€. Κρατήσεις έως Πέμπτη 11/9.

Σάββατο 13/09

Το Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου στην Cava Αμπατζής

Σας επιφυλάσσουμε μια έκπληξη: δοκιμάστε Κιόσκι Λευκό (2013), Κιόσκι Ερυθρό (2009) & Ερωδιό Rose (2013) από το Κτήμα Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος και προμηθευτείτε τα σε τιμή έκπληξη!

Cinque Terre wine bar – Ολ. Διαμαντή 53 & Β. Ουγκώ

Πέμπτη 11/9, ώρα 21:30

Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης παρουσιάζει σε κάθετη γευστική δοκιμή τις βραβευμένες Γουμένισσες 2007, 2008, 2010 και 2011 καθώς και για πρώτη φορά την ετικέτα εσοδείας 2012.

Ζύθος στα Λαδάδικα - Κατούνη 5

10-19/9

Οι ετικέτες από το Κτήμα Χατζηβαρύτη: Ορόσημο, Γουμένισσα, Mosaic Λευκός και Mosaic Eρυθρός, στο Ζύθο στα Λαδάδικα, προσφέρονται για 10 μέρες σε εξαιρετικές τιμές και με δυνατότητα αγοράς φιάλης για το σπίτι.

Παρασκευή 19/9 από τις 21:00

Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο Ζύθο στα Λαδάδικα να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του Κτήματος.

Kitchen Bar – Αποθήκη Β΄ Λιμένας Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 12/9, ώρα 20:30

Τρία κρασιά, μία ποικιλία! Ανακαλύψτε την ποικιλία Ντεμπίνα του Κτήματος Γκλίναβος στο Kitchen Bar στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Θα γνωρίσετε τις ιδιαιτερότητες της ποικιλίας Ντεμπίνα δοκιμάζοντας τρία αντιπροσωπευτικά κρασιά του κτήματος: Primus-Zitsa ΠΟΠ, Primus-Zitsa Barrique ΠΟΠ και Debina Ημιαφρώδες ΠΟΠ, που θα συνδυαστούν με μοναδικές γεύσεις του Kitchen Bar, σε ένα πλήρες και απολαυστικό μενού!

Αριθμός ατόμων: 25-30

Τιμή ανά άτομο: 33€

Sinatra espresso wine bar - Μητροπόλεως 20

Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00

Μαλαγουζιά flight με 5 ετικέτες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00

Chardonnay flight με 5 ετικέτες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Κόστος συμμετοχής για κάθε flight: 6€

Μόνο για τις 11/9 και τις 18/9, ειδικές τιμές στις φιάλες που συμμετέχουν στα flight.

Roof Garden – The Excelsior Hotel - Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23

Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00

Food & Wine Match με Σπάνιες Βορειοελλαδίτικες Ποικιλίες

Ένα ξεχωριστό δείπνο με παρουσίαση σπάνιων βορειοελλαδίτικων ποικιλιών σε ένα μοναδικό Food & Wine Match με τις γευστικές προτάσεις του executive chef του Excelsior Γρηγόρη Καρακασίδη, στο υπέροχο Roof Garden του ξενοδοχείου.

Κόστος μενού 6 πιάτων με 5 διαφορετικές ποικιλίες και 7 επιλεγμένες ετικέτες: 33 € το άτομο.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Menta café & wine bar- Κομνηνών 20

Παρασκευή 12/9

Το Kτήμα κυρ –Γιάννη στο wine bar menta

To Menta παρουσιάζει τη Λευκή Παράγκα Κυρ-Γιάννη και προσφέρει με κάθε ποτήρι, το δεύτερο στη μισή τιμή.

15-19/9

Domaine Porto Carras @ Menta Απολαύστε 2πλά!

Μελισσάνθη ή Μαλαγουζιά, Μαλαγουζιά ή Μελισσάνθη; Δροσερή και ντελικάτη Μελισσάνθη από Αθήρι και Ασύρτικο με αρώματα εσπεριδοειδών φρούτων και νότες θυμαριού να την πιείς στο ποτήρι; ή

Μια Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς με αρώματα Mentas, βασιλικού, πράσινου λεμονιού και ροδάκινου με Mentaλλικότητα και φρεσκάδα που σε μαγεύει; Όποια και να διαλέξεις, τo wine bar Menta στο γραφικότερο δρόμο του κέντρου και το Κτήμα Πόρτο Καρράς, σου προσφέρουν τα επόμενα. Kάντε “check in”

Δευτέρα 15/9, Τρίτη 16/09, Τετάρτη 17/09 με Malagouzia Porto Carras @ Menta

Πέμπτη 18/09, Παρασκευή 19/09 με Melissanthi@Menta

Το Παλιό Χαμάμ café bar - Μητροπολίτου Γενναδίου 11 

Τετάρτη 10/9, ώρα 21:00 – 24:00

Wine O’ Clock στο Παλιό Χαμάμ, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής υποδέχεται τα ΒορΟινά στο Παλιό Χαμάμ και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας. Δοκιμάστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot, που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, και π(ι)είτε χωρίς ενοχές το «Μυστικό» της βραδιάς, τον πρώτο λευκό ξηρό οίνο από Μοσχάτο Αλεξανδρείας που εντυπωσιάζει με την κομψότητά του και σας μεταφέρει σε έναν κήπο που ευωδιάζει από την ανθοβολιά λευκών λουλουδιών. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!

Plaisir Brasserie Café Patisserie - Αριστοτέλους 9 & Μητροπόλεως 

Παρασκευή 5/9, από τις 18:00

Παρουσίαση του αφρώδους οίνου Aurelia της Ζοίνος ΑΕ, με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία γλυκών και αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.

Σάββατο 13/9, από τις 18:00

Παρουσίαση των οίνων Ορόσημο και Γουμένισσα του Κτήματος Χατζηβαρύτη, με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.

Παρασκευή 19/9, από τις 18:00

Παρουσίαση του οίνου Τέχνη Αλυπίας Λευκό του Κτήματος Τέχνη Οίνου με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.

Αγιολί restaurant – Λεωφόρος Νίκης 15 

10-19/9

Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Πόρτο Καρράς στο Αγιολί

Η καλύτερη «ντάμα» στα εκλεπτυσμένα και πεντανόστιμα πιάτα του Αγιολί, μπορεί να είναι μόνο μία! Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς!

Τι απολαυστικότερο στην πόλη της Θεσσαλονίκης από ένα δροσερό ποτήρι κρασί Πόρτο Καρράς , με θέα την θάλασσα και συνοδεία τα ασύγκριτα πιάτα του Αγιολί…

Από 10 ως 19 Σεπτεμβρίου το Αγιολί σας υποδέχεται με Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς και σας την σερβίρει μόνο με 3 ευρώ /ποτήρι!

10-19/9

Κτήμα Βογιατζή Λευκό, μια δουλειά υψηλής αισθητικής από το Κτήμα στο Βελβεντό Κοζάνης, σε μια πρόταση που ξεχωρίζει για την ισορροπία και την κομψότητα της αρωματικής της έκφρασης

Το εστιατόριο του Αγιολί σας προσφέρει στην ειδική τιμή των 3€/ποτήρι το Λευκό Κτήμα Βογιατζή από την λίμνη του Πολυφύτου.

Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00–24:00

Wine O’ Clock! στο Αγιολί, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Αγιολί. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση, και αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!

Clochard bar restaurant - Προξένου Κορομηλά 4

Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/9

Rossiu di Munte: Τα κρασιά του βουνού στο Clochard
Το Κατώγι Αβέρωφ εμπνέεται από τα ορεινά αμπελοτόπια στις βουνοπλαγιές της Πίνδου και σας συστήνει το Rossiu di Munte Γινιέτς. Απολαύστε το σε ποτήρι στο Clochard.

Apallou espresso bar - Μητροπόλεως 51

Πέμπτη 11/9, ώρα 21:00

Ακούς «Ασύρτικο» και ταξιδεύεις στην πανέμορφη Σαντορίνη … στο Apallou γευτείτε τα δικά μας «ΒορΟινά Ασύρτικα» και ταξιδέψτε …

Τρίτη 16/9, ώρα 21:00

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Apallou, γεμάτη από τη γοητεία της διεθνούς ποικιλίας Sauvignon Blanc και τη μαγεία των γεύσεων που θα συνδυαστούν … το Apallou έχει φροντίσει γι’ αυτό …

Δύο θεματικές εκδηλώσεις στο Apallou για να γνωρίσουμε τις ποικιλίες Ασύρτικο και Sauvignon Blanc, όπως καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, σε μονοποικιλιακούς οίνους ή σε χαρμάνι.

Τιμή στο ποτήρι: 3€!

Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/9

Ορεινά Αρώματα από το Κτήμα Αβέρωφ στο Apallou
Απολαύστε σε ποτήρι το Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρό και το Κτήμα Αβέρωφ Traminer στo Apallou και περιηγηθείτε στα ορεινά τους αρώματα.

Vogatsikou 3 bar | Βογατσικού 3 

Τετάρτη 17/9 από τις 20:00 έως το κλείσιμο!

ΒορΟινά cocktails με αρωματικές ποικιλίες και παλαιωμένα αποστάγματα

Η dream-team του Vogatsikou 3 ετοιμάζει πρωτοποριακά cocktails με βάση τις αρωματικές ποικιλίες και τα παλαιωμένα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Τιμή cocktail: 6€ με αρωματικές ποικιλίες, 7€ με παλαιωμένα αποστάγματα

Cityzen kafe & wine bar - Π.Π.Γερμανού 12

10-11-12/9

Tα ξεφαντώματα των Πιθοιγίων

Ανοίγουμε τα κρασιά από το Κτήμα Χατζηβαρύτη, Mosaic Λευκός, Mosaic Ερυθρός και Γουμένισσα, γιατί η έμπνευση στο κρασί είναι το αίμα της ζωής, ο ζωοδόχος χυμός της. Μουσική επιμέλεια της βραδιάς: Δρόσος Κονιαρής.

13-14-15-16/9

Rendevous

Επειδή ερωτευτήκαμε το Κτήμα Τέχνη Οίνου κλείσαμε “rendevous” με τις ετικέτες Τέχνη Αλυπίας Λευκός, Ροζέ και Ερυθρός, για να τα πούμε και να τα πιούμε από κοντά, παρέα με τις μουσικές επιλογές του Άγγελου Γεωργιάδη.

17-18-19/9

Η γιορτή της Μπαμπέτ

Αποφασίσαμε να επηρεαστούμε από το εκλεκτό κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη και τις ετικέτες Ακακίες Sparkling Ροζέ, Τέσσερις Λίμνες Λευκός, Ακακίες Ροζέ και Δύο Ελιές Ερυθρός, που θα συνοδεύσουμε με λεπτές γευστικές πινελιές εδεσμάτων, ενώ παράλληλα, στις 19/9 μόνο, θα παρακολουθήσουμε μια διαφορετική επίδειξη μόδας μαζί με τις μουσικές επιλογές του δημοσιογράφου Κωστή Ζαφειράκη … όπου εκεί θα λυθεί η γλώσσα μας … όπως έκανε η Μπαμπέτ!

Local espresso bar – Π. Π. Γερμανού 17 

Παρασκευή 19/9

Ένα τσίπουρο στο Κέντρο της Πόλης

Τον Σεπτέμβρη, οι παρέες σιγά σιγά επιστρέφουν στο κέντρο της πόλης, για ένα τσίπουρο χαλαρό, μεσημεριανό. Στο παρκάκι όμως της Π.Π. Γερμανού και Π. Μελά είναι αλλιώς. Μια έκπληξη περιμένει τους μυημένους. Τσίπουρο Μπαμπατζίμ στο Local!!! ….. Η πιο γευστική συμμαχία.

Estrella - Παύλου Μελά 48

Σάββατο 13/9 & Παρασκευή 19/9 20:00 – 24:00

Wine O’ Clock! στην ESTRELLA, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στην Estrella. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!

Οινοτόπι εδεσματόριο wine bar - Παύλου Μελά 28

10, 16 & 18/9

Τους δημοφιλείς οίνους ΠΟΠ Νάουσα «Δαμασκηνός 2006» και ΠΓΕ Μακεδονία «Βίος Ελλήνων 2008» της οινοποιίας Vaeni Naoussa, θα τους βρούμε στο Οινοτόπι, με ειδική προσφορά στη φιάλη (50% έκπτωση με ποτήρι ή 1+1 φιάλη δώρο) ενώ για αγορά από την κάβα, 1+1φιάλη δώρο.

Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00–24:00

Wine O’ Clock! στο Οινοτόπι, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο Οινοτόπι. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν, ενώ με την παραγγελία δεύτερου ποτηριού προσφέρεται 50% έκπτωση για αγορά φιάλης.

De Facto café bar - Παύλου Μελά 19 

10-19/9

Οι λευκές ετικέτες του Kτήματος Χατζηβαρύτη στο De facto cafe bar

Από τις 10 Σεπτεμβρίου και για 10 μέρες  το Κτήμα Χατζηβαρύτη και το cafe bar De Facto προσφέρουν τις ετικέτες Ορόσημο, Sauvignon blanc- Ασύρτικο και Mosaic Λευκό σε τιμές γνωριμίας.

Πέμπτη 18/9 από τις 20:00

O Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο De Facto να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του Kτήματος..

Alea wine bar – Ισαύρων 12

Παρασκευή 12 και Σάββατο 13/9

Τα Ξινόμαυρα του Κατώγι Αβέρωφ στο Alea
Το Κατώγι Αβέρωφ επιλέγει αμπελώνες στην περιοχή της Νάουσας και οινοποιεί δύο ξεχωριστά ξινόμαυρα, το Αβέρωφ Ροζέ και το Ξινόμαυρο Αβέρωφ. Απολαύστε τα σε ποτήρι στο Alea.
Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00

Η Κλαούντια Παπαγιάννη παρουσιάζει τις πολύ ξεχωριστές ετικέτες του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη «Alexandra», «Nikolas» και «Κλαούντια Παπαγιάννη Ροζέ» ενώ ο Γιάννης Καλπαχίδης από το Alea τις συνδυάζει με δικά του εδέσματα!

Mia Feta – Feta Bar – Παύλου Μελά 14

17, 18 και 19/9

Το Mia Feta - Feta Bar γιορτάζοντας Τα ΒορΟινα, προσκαλεί τους φίλους του κρασιού σε μια γευστική αναδρομή με επιλεγμένες λευκές και ερυθρές ετικέτες της τελευταίας δεκαετίας, από το Κτήμα Κατσαρού, σε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς με τα εκλεκτά τυριά του καταστήματος που προσφέρει.

Canteen wine bar restaurant cafe - ΔημητρίουΓούναρη 7 

Δευτέρα 15/9, ώρα 21:00

Θρύλοι και ιστορίες με παλιές σοδειές «Chateau Porto Carras» και «Πορφυρογέννητος», από το Κτήμα Πόρτο Καρράς, σε μία μοναδική βραδιά οινικής αναδρομής και γευστικής αναζήτησης στο πέρασμα των τελευταίων δεκαετιών.

Σταφύλι ουζόμπαρο - Στρατηγού Καλλάρη 4 και Λεωφόρου Νίκης

Πέμπτη 11/9 ώρα 21:00 – 01:00 & Κυριακή 14/9, ώρα 14:00 – 18:00

Wine O’ Clock! στο Σταφύλι, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στο Σταφύλι. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση, και αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!

Ζύθος στο Ντορέ - Τσιρογιάννη 7 Λευκός Πύργος

10-19/9

Οι ετικέτες από το Κτήμα Χατζηβαρύτη: Ορόσημο, Γουμένισσα, Mosaic Λευκός και Mosaic Eρυθρός, στο Ζύθο στο Ντορέ, προσφέρονται για 10 μέρες σε εξαιρετικές τιμές και με δυνατότητα αγοράς για το σπίτι.

12/9 από τις 21:00

Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο Ζύθο στο Ντορέ να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του ΚτήματοςΧατζηβαρύτη.

Τετάρτη 17/9

Μικροί Οινοπαραγωγοί – μια βραδιά γνωριμίας με τις μικρές οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στον Ζύθο-Ντορέ. Σε συνδυαστικούς παρτενέρ γεύσεων, μόνο για τις 17/9 και σε ειδικές τιμές, ο Ζύθος προτείνει διαφορετικά εδέσματα για λευκές, ροζέ και ερυθρές ποικιλίες, καθώς και επιλογές για τους πιο τολμηρούς …

Papillon wine bar bistro - Γρηγορίου Λαμπράκη 207, Άνω Τούμπα

Τετάρτη 17/9, ώρα 20:00

Oινο-γεύσεις από τον Μυλοπόταμο στο Papillon

Θα δοκιμάσουμε οίνους που ευφραίνουν την καρδιά και παρασύρουν το νου … Πέντε ετικέτες κρασιών από το Ιερό Βουνό Άθως, λευκές, ερυθρές αλλά και γλυκές, θα γεμίσουν τα ποτήρια του Papillon χωρίς οικονομική επιβάρυνση και θα συνδυαστούν με τα πιάτα του καταστήματος σε τιμές καταλόγου.

Σκούφος εδέσματα - Κωνσταντινουπόλεως 140
Σάββατο 13/9, ώρα 14:00 – 18:00 & Κυριακή 14/9, ώρα 13:30 – 17:00

Wine O’ Clock! στο Σκούφο, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Σκούφος. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν, συνοδεία γαστρονομικών εκπλήξεων. Με την αγορά φιάλης, προσφέρεται μία φιάλη του ίδιου κρασιού δώρο.

Από Τρίτη 16/9 έως Σάββατο 20/9

Γεύσεις & Αρώματα Μεσογείου, Σκούφος & Κτήμα Πόρτο Καρράς

Συνοδεύστε τις γευστικές προτάσεις του Σκούφου με θαλασσινά, όστρακα και μεζέδες, μαζί με κρασί από το Κτήμα Πόρτο Καρράς και απολαύστε δωρεάν τη δεύτερη επιλογή σας μεταξύ Μαλαγουζιάς, Μελισσάνθης και Ροζέ, σε φιάλη ή σε ποτήρι.

Μέθη café & wine bar - Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 65

Από Κυριακή 7/9 έως Σάββατο 20/9

14 ημέρες, 14 οινοπαραγωγοί … ένα οινικό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα!

Κάθε βράδυ, από τις 7 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το Μέθη προσφέρει σε ειδική τιμή για ποτήρι και φιάλη, ετικέτες που θα επιλέξει από 14 οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», με τη συνοδεία εξαιρετικών ταιριαστών εδεσμάτων, σε πολύ προνομιακή τιμή!

Fiali κάβα ποτών - Αιγαίου 68, Καλαμαριά

Τετάρτη 10/9, ώρα 20:00

Το Ξινόμαυρο στους οίνους ΠΟΠ της Βόρειας Ελλάδας – παρελθόν και παρόν

Νάουσα, Αμύνταιο, Ραψάνη και Γουμένισσα, οι 4 Ζώνες Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της ποικιλίας Ξινόμαυρο.  Θα μάθουμε, αλλά και θα γευτούμε παράλληλα, τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και την έκφραση της ποικιλίας στις δύο μονοποικιλιακές Ζώνες, Νάουσα και Αμύνταιο όπως και στις Ζώνες, Ραψάνη και Γουμένισσα όπου το Ξινόμαυρο διαφοροποιείται στο χαρμάνι με άλλες γηγενείς ποικιλίες. Τέλος, θα έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε φρέσκες και παλαιωμένες σοδειές για να γνωρίσουμε την εξέλιξή του από το παρεθλόν έως σήμερα.

Κόστος συμμετοχής: 10€

Κράτηση έως Δευτέρα 8/9 στη Fiali

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρασκευή 12/9, ώρα 18:00-22:00

Η Fiali παρουσιάζει τον Άβδηρο

Ελάτε να δοκιμάσουμε μαζί τη σειρά κρασιών «Άβδηρος» του Κτήματος Βουρβουκέλη που αναδεικνύει τις γηγενείς ποικιλίες όπως το Λημνιό και το Παμίτι και να γνωρίσουμε από κοντά τους Ξανθιώτες οινοποιούς. Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε τα κρασιά του Κτήματος σε τιμή προσφοράς μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά της παρουσίασης. Σάββατο 13/9, ώρα 18:00-22:00

Μήνυμα στη Fiali από το Κτήμα Πόρτο Καρράς

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς και η κάβα Fiali σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, σε ένα «ταξίδι» στα γευστικά μονοπάτια και αρώματα του ποιοτικού κρασιού που θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί στις 22:00.

Με μια γευσιγνωσία που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο καθώς θα δοκιμαστούν αγαπημένες παλιές και νέες ετικέτες. Η διαδρομή θα ξεκινήσει με τη Μελισσάνθη, το αγαπημένο blend λευκών ποικιλιών και θα συνεχίσει με τη πληθωρική Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς. Επόμενος σταθμός το εξωτικό και για πολλούς ερωτικό Ροζέ του Κτήματος. Ακολουθεί το κοσμοπολίτικο ερυθρό Magnus Baccata 2010 και το ταξίδι καταλήγει στο Chateau 2006 Magnum, Special Edition.

Αφήστε χώρο στις «αποσκευές» σας, οι τιμές θα είναι δελεαστικές!

18 & 19/9

Μια φιάλη δώρο στη Fiali

Tο Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου σας προσκαλεί να δοκιμάσετε επιλεγμένες ετικέτες του τις οποίες θα μπορείτε να προμηθευτείτε σε ιδιαίτερες τιμές.

Παρασκευή 19/9, ώρα 19:00-22:00 εξειδικευμένοι συνεργάτες και στελέχη του Κτήματος θα σας λύσουν όλες τις απορίες σας στο μεγάλο θέμα: «Ποτήρι & Πιάτο: Η φλόγα ενός έρωτα που δε σβήνει ποτέ!»

Μαύρη Θάλασσα – Νικολάου Πλαστήρα 3 & Χιλής, Καλαμαριά

Δευτέρα 15/9, ώρα 20:30

Μενού με απλές γεύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, με οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ από τη Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής

Ένα μοναδικό δείπνο με αύρα θάλασσας που συνδυάζει μενού 7 διαφορετικών πιάτων με 4, ειδικά επιλεγμένες για τη βραδιά ετικέτες κρασιών, από τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» στη Χαλκιδική: Τσάνταλη, Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Κτήμα Πόρτο Καρράς και Μυλοπόταμος Αγίου Όρους.

Κόστος πλήρες μενού για δύο άτομα: 67€

Κρατήσεις έως την Παρασκευή 12/9

Τρίτη 16/09

Μια μέρα με επίγευση Μπαμπατζίμ στη Μαύρη θάλασσα

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει «Τα ΒορΟινά» τη σημαντικότερη οινική εκδήλωση της χρονιάς. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων προβολής κρασιών και αποσταγμάτων σας περιμένουμε την Τρίτη 16/09 στη Μαύρη Θάλασσα, όπου το απόσταγμα Μπαμπατζίμ κλείνει το τραπέζι σας με το πιο ωραίο δώρο!

Embassy κάβα - Αδαμαντίου Κοραή 28 Καλαμαριά

Παρασκευή 12/9 & Πέμπτη 18/9, ώρα 18:00 – 22:00

Wine O’ Clock! στην κάβα EMBASSY, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή

Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στην κάβα Embassy. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν, ενώ με την αγορά φιάλης προσφέρεται μία φιάλη του ίδιου κρασιού δώρο.

WineHouse – Κ. Κακουλίδη 3, Καλαμαριά

Πέμπτη 11/9, ώρα 21:15

Κτήμα Τάτση … οριζοντίως και καθέτως

Τα αδέλφια Περικλής και Στέργιος Τάτσης θα παρουσιάσουν το Κτήμα Τάτση, τις πρακτικές βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας που εφαρμόζουν, ενώ θα δοκιμαστούν κρασιά του Κτήματος τόσο οριζοντίως όσο και καθέτως.
Κόστος συμμετοχής 8€.
Απαραίτητη η κράτηση 11:00-17.30 στο

Depot Des Vins κάβα ποτών – Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη

Σάββατο 13/9, ώρα 20:00

Οινογνωσία & Γευσιγνωσία με λευκούς μονοποικιλιακούς «Οίνους Βορείου Ελλάδος»

Γνωρίζουμε τις βασικές λευκές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε  τα  αρώματά τους στη μύτη και στο στόμα.

Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ροδίτης, Ντεμπίνα, Αθήρι, Traminer, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Malvasia Aromatica και δύο ακόμη «μυστικές» συμμετοχές … σε μία άκρως απολαυστική οριζόντια γευσιγνωσία!
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Τιμή κατ’ άτομο: 10€

Κρατήσεις έως Πέμπτη 11/9

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τετάρτη 17/9, ώρα 20:00

Wine Bingo Claudia Papayianni Edition

Είστε έτοιμοι για winebingo? Η Κλαούντια Παπαγιάννη και o Στέλιος Δημητριάδης σας προσκαλούν στην πιο διασκεδαστική γευσιγνωσία της πόλης. Θα δοκιμαστούν 6 ετικέτες του Κτήματος με συνοδευτικά. Θα είσαι εσύ ο νικητής?

Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00

Ανοιχτή γευσιγνωσία Κτήματος Βουρβουκέλη

Το Κτήμα Βουρβουκέλη σας προσκάλει στην κάβα Depot Des Vins για να γνωρίσετε τα κρασιά από τις σπάνιες Ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στο Κτήμα αλλά και τους δημιουργούς τους. Έκπτωση 10% για τις αγορές που θα γίνουν στις 18/9 αποκλειστικά για το Κτήμα Βουρβουκέλη.

Παρασκευή 19/9, ώρα 20:00

Κάθετη γευστική δοκιμή Κτήμα Κατσαρού

Ο Ευριπίδης Κατσαρός σας προσκαλεί στην κάβα Depot Des Vins για μια πολύ ενδιαφέρουσα κάθετη γευστική δοκιμή. Θα δοκιμάσουμε την εξέλιξη του Chardonnay από τις σοδειές 2010/2011/2012/2013 και δύο πολύ παλιές σοδειές του Κτήματος τις οποίες κρατάμε για έκπληξη!

* Όλες οι εκδηλώσεις στην κάβα Depot Des Vin είναι για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και χρειάζεται απαραίτητα κράτηση.

The Prince Brasserie - 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, Mediterranean Cosmos

Παρασκευή 12/9, ώρα 18:00-01:00

Κτήμα Τέχνη Οίνου food & wine matching

Το διακεκριμένο οινοποιείο της Δράμας παρουσιάζει 4 ετικέτες του και το
ThePrince τις παντρεύει με 4 αντίστοιχα πιάτα.
Σάββατο 13 & Κυριακή 14/9, ώρα 10:00-14:00

ΠΟΠ - Sparkling Brunch

Γνωρίστε τη μαγεία των κορυφαίων Ελληνικών ΠΟΠ αφρωδών οίνων και
ξεκινήστε τη μέρα σας με τον πιο κεφάτο τρόπο. Το πλούσιο Brunch του
ThePrince, εμπλουτίζεται με Ακακίες Sparkling, ΠΟΠ Αμύνταιο και το ΠΟΠ
Ζίτσα της ΖΟΙΝΟΣ.
10€ / άτομο

Παρασκευή 19/9, ώρα 10:00-01:00

Παπαγιάννη Ladies Night
Πως μιλούν γυναίκες μεταξύ τους? Με ένα ποτήρι Εξ' Αρνών το οποίο
κερνάει η εξαιρετική κυρία του κρασιού Claudia Παπαγιάννη. Συγχρόνως, 4 ετικέτες του Κτήματος παντρεύονται με 4 πιάτα από το ThePrince.
Καράμπουρνο εστιατόριο – 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, Mediterranean Cosmos

Το Κarabourno και το Κτήμα Πόρτο Καρράς σας κερνάνε!

Απολαύστε 2πλά! Γεύσεις από την Ελληνική θάλασσα ζωντανεύουν στο Karábourno, σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον ξυπνώντας αναμνήσεις και δίνοντας υποσχέσεις για γευστικά ταξίδια…

Στο Karábourno και θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις 2πλά !

Για μία ολόκληρη εβδομάδα το Αθήρι, το Ασύρτικο και η Μελισσάνθη από το Κτήμα Πόρτο Καρράς έρχονται να συνοδεύσουν τα ευφάνταστα ορεκτικά , τα ολόφρεσκα θαλασσινά και τα μοναδικά ψάρια εις διπλούν…

Από 8 ως 14 Σεπτεμβρίου θα παραγγείλεις ένα ποτήρι ή μία φιάλη Κτήμα Πόρτο Καρράς και θα σου κεράσουνε τα δεύτερα..

Για περισσότερες πληροφορίες www.voroina.gr