Τα αποκριάτικα parties της Αθήνας

Η αποκριά στην Αθήνα θα είναι και φέτος έντονη, ξέφρενη και με την πιο φανταχτερή στολή!

Κρατάμε σημειώσεις για τα parties που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην πόλη:

Παρασκευή 28/2: Στο Κύτταρο η ομάδα Say What στήνει μια τρομακτική Blood Opera με καλεσμένους τους Αμερικανούς εκπροσώπους της trap ETC(! ) ETC(! ) και Ookay. Την ίδια μέρα στο Gagarin 205 επιστρέφει το All Together Now Neon party, ένα νεανικό event με τεράστια απήχηση και πολύ κέφι.

Σάββατο 1/3: Στο mainstream club “W” στήνεται το το Athens Carnival, το οποίο υπόσχεται ένα πληθωρικό καρναβαλικό DJ set από τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο. Την ίδια μέρα οι λάτρεις της house μουσικής θα δώσουν ραντεβού σε ένα μεγάλο αποκριάτικο dance party (συμπαραγωγή της ομάδας Blend και του club Pixi) που θα γίνει στον του «Acro» με guest star τους Maceo Plex, Marc Antona και Shaun Reeves. Το Σάββατο, επίσης, στο «Ώπα Ώπα Club» (Λεωφ. Συγγρού 117), δίνουμε ραντεβού με τους εμπειρότατους Πέτρο Μπρατάκο, Γιώργο-G Poly-Πολυχρονίου, Toni Tsigkos, Jimmy Argys και Greg Staikos να αναλαμβάνουν τα decks.

Κυριακή 2/3: Για τους λάτρεις της ζωντανής μουσικής δράσης, ο ζογκλέρ των Βalkan beats Shantel έρχεται με την πολυπολιτισμική του μπάντα για ένα μασκέ live party βγαλμένο από τις ταινίες του Κουστουρίτσα. Την ίδια μέρα οι The Charms ξαναζωντανεύουν τα αυθεντικά parties των ’60s μέσα από το Big Sixties Masquerade Party στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο». Στις 2/3 τέλος η Μαριέττα Φαφούτη με τη μπάντα της επιστρέφουν στο «Κοο-Κοο» για ένα αποκριάτικο live με σύνθημα «Thriller» και dress code βγαλμένο από ταινίες τρόμου. Καθιερωμένο πλέον ραντεβού­ θεωρείται εκείνο της παραμονής της Καθαράς Δευτέρας στο «Six D.O.G.S.» (φέτος θα είναι­ μεταμεσονύκτιο και θα παίζουν­ οι Bocada και οι Λατέρνατιβ ), όπως και δύο από τα μεγαλύτερα trash parties της πόλης, το Kitscherella Masque του DJ Kimon και το party των Trashformers, τα οποία θα γίνουν επίσης την Κυριακή 2/3 στο «Χοροστάσιο» και στη μουσική σκηνή «Κοο-Κοo» αντίστοιχα. Για τους νοσταλγούς των ντίσκο, το «Vinilio» και η «Boom Βοοm» παρατείνουν τη λειτουργία τους με μασκέ parties και για τις 2/3

Τετάρτη 26/2: Οι Muchatrela καταλαμβάνουν τη σκηνή του «El Convento Del Arte» με τούμπες, τρομπόνια, τρομπέτες, γιουκαλίλι και νταούλια.

Από τα θεματικά parties, τέλος, ξεχωρίζουν το μασκέ των ρετρολάγνων του «Floral» (Παρ. 21/2 ), που μας μεταφέρει στο κλίμα του Μεσοπολέμου, αλλά και το εμπνευσμένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά The Walking Dead party στο «Hoxton» (επίσης στις 21/2 ). Ακόμη και τα goth clubs όμως δεν θα χάσουν την ευκαιρία να αυτοσαρκαστούν και να γιορτάσουν τις φετινές Απόκριες με τα In The Heat of The Night («Second Skin», Παρ. 21/2 ), ’80s/’90s/pop/trash party («Second Skin», Κυρ. 2/3 ) και The Most Embarrassing ’80s party ever («Death Disco», Κυρ. 2/3 ).