Τι νέο και ενδιαφέρον παίζει στην Αθήνα τώρα

Εστιατόρια, cafes και wine bars που βάζουν το κέντρο, και όχι μόνο, και πάλι στο προσκήνιο

Σε πείσμα των καιρών η γαστρονομική και μπαρ σκηνή της πόλης συνεχώς ανανεώνεται. Νέες αφίξεις δίνουν το παρών σε κεντρικά σημεία της πόλης (το κέντρο άλλωστε πρωταγωνιστεί στις νέες επιχειρηματικές προσπάθειες εδώ και πάρα πολύ καιρό) και όχι μόνο, προσθέτοντας αέρα ανανέωσης στο ήδη ενδιαφέρον σκηνικό της.

Από προσεγμένα wine bars και cafes με ιδιαίτερο concept, έως νεομαγειρεία και κλασάτα εστιατόρια που τιμούν τη διεθνή κουζίνα αλλά και δυνατά comeback αγαπημένων στεκιών το "μενού" των αφίξεων στην Αθήνα τα έχει όλα.

Επισκεφθήκαμε την πιο πολλά υποσχόμενη δεκάδα, δοκιμάσαμε, είδαμε ωραίους χώρους, απολαύσαμε πρωτότυπα concept, διασκεδάσαμε και σας δίνουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Warehouse CO2

Το αδερφάκι του πολυαγαπημένου Warehouse στα Εξάρχεια, έκανε την εμφάνισή του μεταξύ Συντάγματος και Πλάκας στις αρχές Απριλίου. Με concept που ακολουθεί την φιλοσοφία του ήδη επιτυχημένου στεκιού επί της Μαυρομιχάλη, το Warehouse CO2 σερβίρει speciality coffee και πρωινό, ενώ διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με αμέτρητες επιλογές –αγαπά ιδιαιτέρως τους αφρώδεις οίνους– από τις οποίες αρκετές σερβίρονται και σε ποτήρι, ενώ συνοδεύονται ιδανικά με επιλεγμένα κρύα πιάτα.

Πληροφορίες
Υπερείδου 1 & Νίκης, Πλάκα, τηλ. 210 3247048

Kitchen Lab

Ο Άκης Πετρετζίκης μας υποδέχεται πλέον στον ολοκαίνουριο χώρο του που ακούει στο όνομα Kitchen Lab και βρίσκεται στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Το cafe- bistro του αγαπημένου τηλεοπτικού σεφ διακρίνεται για το φιλικό και παρεΐστικο περιβάλλον του και φυσικά τις μυρωδιές από τις σπιτικές λιχουδιές που παρασκευάζονται καθημερινά στην κουζίνα του. Αχνιστό κέικ μπανάνας, λαχταριστό red velvet, φρεσκοψημένες τάρτες, απολαυστικά smoothies, ολόφρεσκα σάντουιτς, γευστικά cookies κ.α. βάζουν καθημερινά σε πειρασμό.

Πληροφορίες
Τασοπούλου 2, Αγία Παρασκευή, fb page: Kitchen Lab

Ohh Boy

Από τις πιο φρέσκες και ανοιξιάτικες αφίξεις στο καθιερωμένο, πλέον, Παγκράτι, το Ohh Boy ξεχωρίζει ήδη στις επιγολές του κοινού για το προσεγμένο και ιδιαίτερο concept του. Σε έναν χώρο που παραπέμπει σε νησί και μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φως του ήλιου να το φωτίζει άπλετα, σερβίρει ποιοτικό καφέ με γάλα της επιλογής σας (μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε κατσικίσιο, αμυγδάλου, σόγιας, χωρίς λακτόζη), σπιτικά γλυκά σε γενναίες μερίδες (cheesecake, brownie σοκολάτας, ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, τάρτα λεμόνι κ.α.) αλλά και αλμυρές, μικρές γευστικές προτάσεις (burger με χοιρινό, σάντουιτς με αβοκάντο, σαλάτες κ.α.), τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε και take away. Στα συν οι vegan επιλογές.

Πληροφορίες
Αρχελάου 32, Παγκράτι, τηλ. 211 1838340, fb page: Ohh Boy

Mr Pug's Canteen

Ενδιαφέρουσα άφιξη στο street food σκηνικό της πόλης, σε κεντρικό πεζόδρομο του Χαλανδρίου. Εξαιρετικά και γευστικά bao (τα φημισμένα ασιατικά, ψωμάκια ατμού) με διάφορες γεμίσεις αλλά και λαχταριστά churros (οι περίφημοι, ισπανικοί λουκουμάδες) μπαίνουν στο προσκήνιο, με την υπογραφή του Γιώργου Βενιέρη.

Πληροφορίες
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824001, fb page: Mr Pug's Canteen

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com