Γιατί θα φας κόλλημα με τη Νέα Σμύρνη;

Ανακάλυψε, ποιες είναι οι σταθερές αξίες της περιοχής που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν Νεοσμυρνιώτης

Κάποια στιγμή όλοι θα έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει με τη Νέα Σμύρνη. Τι είναι αυτό που έχει η συγκεκριμένη περιοχή –εκτός από τον Πανιώνιο– και κάνει τους πάντες να κολλάνε με αυτήν και να μην μπορούν να την απαρνηθούν ούτε στιγμή; Και με τους πάντες εννοούμε τόσο τους κατοίκους της όσο και τους επισκέπτες της.

Μια επίσκεψη στη Νέα Σμύρνη, λοιπόν, είναι αυτή που δίνει την απάντηση. Με μια κεντρική πλατεία –γνωστή και ως Πλατεία 25ης Μαρτίου– ακριβώς πίσω από την στάση του τραμ Αγίας Φωτεινής, που τους χωράει στην κυριολεξία όλους, πεζοδρομημένη και με πολύ πράσινο, για βόλτες με το ποδήλατο, με το σκύλο, με το παιδί ή τους φίλους, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλοι λατρεύουν να βρίσκονται σε αυτή.

Παρέες εφήβων αλλά και μεγαλύτερων –εδώ θα συναντήσεις από 15χρονους σκεϊτμπορντάδες και 30something ποδηλάτες μέχρι 40άρηδες οικογενειάρχες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας παρέες– δίνουν σε καθημερινή βάση το ραντεβού τους στην πλατεία για χάζι στην περαντζάδα ή για καφέ και ποτό σε κάποιο από τα καθιερωμένα στέκια που σε κάνουν να κολλάς, με την οικεία, άνετη και φιλική τους ατμόσφαιρα.

Ανακάλυψε, ποιες είναι οι σταθερές αξίες της περιοχής που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν Νεοσμυρνιώτης και συμπεριέλαβέ τα και στα δικά σου σημεία αναφοράς στη Νέα Σμύρνη.

All day επιλογές

New Habits

br-new-habits

Ο βιομηχανικής αισθητικής χώρος του, με την cozy ατμόσφαιρα και το φιλικό περιβάλλον, αποτελεί ιδανική επιλογή για fun στιγμές με την παρέα και τους φίλους σας, αφού δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα μαγαζιά μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Το νεανικό κοινό της περιοχής, και όχι μόνο, το επιλέγει για πρωινό καφέ –καιρού επιτρέποντος, προτιμήστε κάποιο από τα τραπέζια στον πεζόδρομο της πλατείας– αλλά και για βραδινό ποτό. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κάβα και την μπάρα του, το New Habits αποτελεί, πλέον, σταθερή αξία για cocktails στη Νέα Σμύρνη.

Πληροφορίες

25ης Μαρτίου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9311745, http://newhabits.gr, fb page: New Habits

Gaston

br-kentriki_gaston

Πάνω στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, το Gaston είναι ένας all day χώρος, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι εκλεκτότερες ποικιλίες καφέ έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να σας σερβίρεται καθημερινά, ποιοτικός αρωματικός καφές από μονοποικιλιακά χαρμάνια για το πιο δυνατό ξεκίνημα της ημέρας, την ώρα που εκλεκτές γεύσεις τσαγιού από την πηγή Κεϋλάνης βάζουν σε πειρασμό τους λάτρεις του τσαγιού, για ένα χαλαρωτικό πρωινό ή απόγευμα. Η κουζίνα του Gaston διαθέτει μεσογειακές γεύσεις, παρασκευασμένες με επιλεγμένες πρώτες ύλες καθημερινά στην κουζίνα του. Όσον αφορά στο κομμάτι της μπάρας και του cocktail, εδώ διακρίνουμε μία αξιοζήλευτη εξειδίκευση, με μια κάβα πλήρως ενημερωμένη που συμπεριλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες από όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες

25ης Μαρτίου 15, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9319454, www.gastonathens.com, fb page: Gaston

 Άρωμα Πλατείας

br-aroma

Ένα από τα πιο γνωστά στέκια στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, αφορμή για να επισκεφτείτε την περιοχή και όσοι δεν μένετε σε αυτή. Το Άρωμα αποτελείται από δύο χώρους, το bar και το cafe, οι οποίοι σε καθημερινή βάση γεμίζουν από τους αμετανόητους θαμώνες του. Στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της πλατείας επικρατεί πάντα το αδιαχώρητο. Αγαπημένη επιλογή για ποτό στο χώρο του μπαρ με indie, brit pop και ροκ μουσικές επιλογές.

Πληροφορίες

25ης Μαρτίου 19, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9357505, fb page: Άρωμα Πλατείας