Η νέα εποχή του ελληνικού σουβενίρ

Πού βρίσκουμε τα πιο ενδιαφέροντα, μοντέρνα σουβερνίρ Ελλήνων δημιουργών

Ξεχνάμε τα τετριμμένα μπρελόκ, κούπες, ημερολόγια και ό,τι άλλο βάζει ο νους μας αναφορικά με το σουβενίρ και ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, αυτό του μοντέρνου σουβενίρ.

Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της εποχής, οι δημιουργοί τους –νέοι Έλληνες και ανερχόμενοι σχεδιαστές– πηγαίνουν το τουριστικό σουβενίρ ένα βήμα πιο πέρα, εντυπωσιάζοντας τόσο τους τουρίστες της πόλης όσο και τους κατοίκους της, μέσα από τα πρωτότυπα και εμπνευσμένα σχέδιά τους, που ναι μεν θυμίζουν Ελλάδα, ωστόσο δεν θυμίζουν σε τίποτα τα καλτ μαγνητάκια και τις καρτ ποστάλ που είχαμε συνηθίσει έως πριν λίγα χρόνια.

Χειροποίητες τσάντες, δερμάτινα σημειωματάρια, design κούπες, κεριά, Τ-shirts και μικροαντικείμενα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα σχέδια και μας κάνουν κι εμάς να θέλουμε να τα αποκτήσουμε. Μάθετε, λοιπόν, σε ποιες διευθύνσεις θα τα βρείτε και κάντε τα κι εσείς δικά σας.

Forget Me Not

Διακεκριμένο ανάμεσα στα 10 καλύτερα καταστήματα της Αθήνας από τους NY Times, τη Guardian και το Conde Nast Traveler, το Forget Me Not έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο είδος του και να διαφοροποιηθεί από το "καλούπι" των καταστημάτων με αναμνηστικά και είδη δώρων.

Πρόκειται για ένα διώροφο concept store στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας –επί της πολυσύχναστης Αδριανού στην Πλάκα– που διαθέτει πληθώρα διαφορετικών αντικειμένων, αποκλειστικά ελληνικών. Από τα είδη δώρων, σουβενίρ (Greece is for Lovers, Studiolav, Sun of a Beach, Koukoutsi) κοσμήματα, είδη μόδας (Ancient Greek Sandals, Angelos Bratis, Zeus and Dione, Join Clothes, Samantha Sotos), βιβλία και τσάντες (Katerina Psoma, Salty Bags, Redo, Candybag), μέχρι τα γυαλιά (Zylo, Deep Shallow Exposition), t-shirts και είδη σπιτιού, ό,τι και να επιλέξετε προέρχεται από Έλληνα σχεδιαστή, αρχιτέκτονα ή γραφίστα (συνολικά περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες συνεργάζονται με τον Φίλιππο, τον ιδιοκτήτη του καταστήματος) και φέρει μοντέρνες γραμμές, έξυπνο σχεδιασμό και πρωτότυπη σύλληψη.

Πληροφορίες

Αδριανού 100, Πλάκα, τηλ. 210 3253740/ Corner shop Attica (Πανεπιστημίου 9), www.forgetmenotathens.gr, fb page: Forget Me Not

Flaneur- Souvenirs & Supplies

Βρίσκεται στην Πλάκα, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, και απευθύνεται σε όλους τους σύγχρονους flaneurs, εκείνους τους "ταξιδιώτες" δηλαδή που περιπλανιούνται στην πόλη αποτυπώνοντας στη μνήμη τους ό,τι τους τραβάει την προσοχή και το ενδιαφέρον.

Με εμπνευσμένο όνομα το Flaneur- Souvenirs & Supplies πρόσθεσε στον αθηναϊκό χάρτη κάτι ξεχωριστό και μοναδικό, όχι μόνο στον τομέα του μοντέρνου σουβενίρ αλλά και αντικειμένων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απευθύνονται σε ταξιδευτές.

Εστιάζοντας κυρίως στο ταξίδι (τόσο πρακτικά, όσο και μεταφορικά) φιλοξενεί αντικείμενα Ελλήνων σχεδιαστών, αλλά και μια γκάμα επιλεγμένων, προϊόντων από διάφορα σημεία του κόσμου, που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

Ιδιαίτερα, χειροποίητα δερμάτινα σημειωματάρια, travelers notebooks, μοναδικά σακίδια και πορτοφόλια, χάρτες που μπορείτε να ξύσετε τις χώρες που έχετε επισκεφτεί, χειροποίητα ελληνικά γυαλιά ηλίου, design κούπες και Τ-shirts από Έλληνες καλλιτέχνες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα σχέδια, κοσμήματα αλλά και μουσικές από ελληνικές μπάντες που σας συστήνουν στην σύγχρονη ελληνική μουσική με τον δικό τους τρόπο η καθεμία βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Πληροφορίες

Φλέσσα 1, Πλάκα, τηλ. 210 3226900, fb page: Flâneur Souvenirs & Supplies

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com