Γνωστά και άγνωστα μέρη για ανοιξιάτικο πικ νικ στην Αθήνα

Πάρε ψάθινο καλάθι, στρώσε τραπεζομάντηλο και νιώσε ελεύθερος

Ποιος είπε ότι η Αθήνα είναι αφιλόξενη για υπαίθριες δραστηριότητες, ακόμη και σε απόσταση αναπνοής από το πολύβουο κέντρο της;

Γιατί να πρέπει να απομακρυνθείς από την πόλη για να απολαύσεις μια αξέχαστη βόλτα στη φύση ή ένα ρομαντικό πικ νικ κάτω από την ανακουφιστική σκιά πανύψηλων, καταπράσινων δέντρων; Μάθε πού μπορείς να στρώσεις... τραπέζι στη φύση για υπαίθριο τσιμπούσι και ετοίμασε από τώρα την πρώτη ανοιξιάτικη εξόρμηση εντός τειχών.

Λόφος Φιλοπάππου

grng-filopappou

Ο λόφος του Φιλοπάππου ή λόφος των Μουσών, αδιαμφισβήτητα προσφέρεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί, μετά το ύψος της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στο μονοπάτι που οδηγεί προς το Αστεροσκοπείο υπάρχει ένα μικρό ξέφωτο ιδανική επιλογή για πικ νικ.

Έχετε μαζί σας, λοιπόν, κάποιο τραπεζομάντιλο ή κουβέρτα για να στρώσετε κάτω, όπως θα δείτε και τους γύρω σας να κάνουν. Καιρού επιτρέποντος η θέα φτάνει μέχρι τον Πειραιά και τα νερά του Σαρωνικού.

Βαρυμπόμπη

grng-varimpompi

Κρυμμένο μυστικό των βορείων προαστίων, ένα ξέφωτο στη Βαρυμπόμπη έχει μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για τους weekenders της πόλης, εντός των τειχών της. Για να το προσεγγίσετε βγαίνετε στην έξοδο της Βαρυμπόμπης από την Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, ακολουθείτε ταμπέλες προς Βαρυμπόμπη και συνεχίζετε όλο ευθεία.

Αφού περάσετε τον ναό του Αγίου Μερκουρίου και δύο μεγάλα τουριστικά κέντρα αναψυχής στο αριστερό σας χέρι θα βρείτε ένα ξέφωτο.

Παρκάρετε, πάρτε τα εφόδια σας και πιάστε την καλύτερη θέση τόσο σε κάποιο από τα κιόσκια (ένα μόνο σκεπαστό και δύο τραπέζια με παγκάκια) όσο και κάτω από την σκιά των πανύψηλων δέντρων και απολαύστε την φύση στο μεγαλείο της. Αν το επισκεφτείτε εντελώς απροετοίμαστοι δεν θα έχετε πρόβλημα, καθώς εδώ λειτουργεί και καντίνα.

Λίμνη Μπελέτσι

grng-limni-mpeletsi

Από τους μυστικούς και αναπάντεχα πανέμορφους προορισμούς σε απόσταση περίπου 30' με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης.

Η Λίμνη Μπελέτσι συναντάται στους πρόποδες της Πάρνηθας και προκαλεί έκπληξη σε όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε περίπου το 1972-1975, ενώ γύρω της απλώνεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία των Αφιδών.

Ένα καταπράσινο πευκοδάσος «αγκαλιάζει» τα νερά της προσφερόμενο για υπαίθριο τσιμπούσι με ταπεράκια και τραπεζομάντιλο! Εκτός από την παρέα σας, συντροφιά θα σας κρατάνε πάπιες, κύκνοι, χελώνες και βατραχάκια που βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη.

Καταπράσινα μονοπάτια για πεζοπορία αλλά και διαδρομές με το ποδήλατο ενδείκνυνται για.... χώνεψη μετά το φαγητό! Όσοι την επισκεφτείτε με τους λιλιπούτειους συνοδούς σας έχει και παιδική χαρά!

Για να την προσεγγίσετε βγαίνετε στην έξοδο Αφιδνών, συνεχίζετε μέχρι να περάσετε την κωμόπολη και κατευθύνεστε προς το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος (κάντε μια στάση για να απολαύσετε την πανοραμική θέα στο λεκανοπέδιο της Αττικής). Από εκεί ταμπέλες θα σας οδηγήσουν στον προορισμό σας.

Εθνικός Κήπος

grng-ethnikos-kipos

Ένα μεγάλο πάρκο με χλοοτάπητα σας περιμένει πίσω ακριβώς από τις πανύψηλες Ουασινγκτόνιες με ύψος περίπου 25 μέτρων, μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφόρου Αμαλίας. Εκεί, καιρού επιτρέποντος μπορείτε να κάνετε ηλιοθεραπεία ή ακόμη και πικ νικ με την οικογένεια ή την παρέα σας.

Αυτό, τουλάχιστον, κάνουν οι περισσότεροι εδώ οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον καλό καιρό και δεν χάνουν την ευκαιρία ούτε στιγμή. Δύο ξύλινα τραπέζια με ξύλινους πάγκους θα βρείτε, επίσης, και στο χώρο της παιδικής χαράς, ωστόσο η φασαρία από τα πιτσιρίκια δεν θα σας αφήσει να απολαύσετε το πικ νικ με την ησυχία σας!

  • Μάθε πού αλλού μπορείς να κάνεις πικ νικ στην Αθήνα στο www.greekguide.com