Η γειτονιά της Αθήνας όπου ανοίγει το ένα εστιατόριο μετά το άλλο

Η περιοχή που αναδεικνύεται σε γαστρονομικό προορισμό

Τα τελευταία χρόνια η γειτονιά του Νέου Ψυχικού, σε κομβικό σημείο μεταξύ κέντρου και βορείων προαστίων, δίνει δυναμικά το παρών στην γαστρονομική σκηνή της πόλης. Μάλιστα, με πολυσυζητημένες αφίξεις, άλλες ιστορικές αλλά και άλλες με διεθνή χαρακτήρα, το σημείο που περικλείεται από τις οδούς Αγγέλου Σικελιανού, Αδριανείου και Βεάκη αναδεικνύεται όλο και περισσότερο σε γαστρονομικό προορισμό.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Από εστιατόρια γαλλικής αισθητικής, ιταλικών επιρροών ή ασιατικών καταβολών, έως επιλογές για ψαροφαγία αξιώσεων αλλά και παραδοσιακά μαγειρεία και γουστόζικα τσιπουράδικα- μεζεδοπωλεία, το «τρίγωνο"»μεταξύ των προαναφερθέντων οδών πολύ κοντά στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα και τα βαλάντια, που ανεβάζουν τον γευστικό πήχη αρκετά ψηλά.

piperia1_edited

Όπως μας αποκαλύπτει ο κύριος Τάκης Μάγκελ, από το μαγειρείο «Ο Τάκης» επί της Αδριανείου, τον παλαιότερο χώρο εστίασης που συναντάμε εδώ καθώς βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1979 «η εστίαση στην περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω της. Παρά την κρίση βλέπω ότι τα πράγματα στον συγκεκριμένο χώρο και στη συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία δύο- τρία χρόνια πηγαίνουν από το μέτρια προς το καλά. Ο πήχης έχει ανέβει, μάλιστα, καθώς όλες οι αφίξεις είναι ποιοτικές. Ένα ακόμη συν που ο κόσμος επιλέγει την συγκεκριμένη περιοχή είναι το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών διαφορετικών προτάσεων».

Τι είναι όμως αυτό που έκανε τους πιο σύγχρονους επιχειρηματίες της πόλης να επιλέξουν το συγκεκριμένο σημείο στο Νέο Ψυχικό; Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Πιπεριά, του πρώτου που άνοιξε στο συγκεκριμένο «τρίγωνο» πριν από 16 χρόνια στη γωνία των Σικελιανού και Αδριανείου, κ.Γιάννης Γαλακτόπουλους μας εξηγεί πως «το opening του πρώτου εστιατορίου μου στην περιοχή ήταν καθαρά θέμα τύχης.

Στην συγκεκριμένη περιοχή μέχρι την εποχή που άνοιξα την Πιπεριά, δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο ένα cafe, το οποίο μάλιστα υπολειτουργούσε. Έτσι, βρήκα την ευκαιρία και μετέτρεψα το συγκεκριμένο cafe στην Πιπεριά, η οποία έδωσε στην περιοχή την πρώτη δυναμική που χρειαζόταν για να αναπτυχθεί σιγά σιγά σε πιάτσα. Τότε, φυσικά, δεν μπορούσα να φανταστώ την σημερινή εξέλιξη της περιοχής, ωστόσο το εγχείρημα απ' ό,τι φάνηκε αποδείχθηκε επιτυχημένο».

parlo3_edited

Μάλιστα, ο κ.Γαλακτόπουλος το 2015 δεν δίστασε να επενδύσει για ακόμη μία φορά στην περιοχή δημιουργώντας το ιταλικό εστιατόριο Parlo. Όπως μας εξηγεί «μια πιάτσα είναι καλό να προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών στο κοινό για να είναι ολοκληρωμένη, χωρίς ωστόσο να κουράζει. Από την περιοχή, λοιπόν, έκρινα ότι έλειπε ένα εστιατόριο αντίστοιχο με το Parlo και λόγω του γεγονότος ότι βρέθηκε ο χώρος αρκετά κοντά στην Πιπεριά αποφάσισα να δημιουργήσω και το δεύτερο εστιατόριό μου στην περιοχή».

139497237_1489739126

Από το 2014 οι λάτρεις των φρούτων της θάλασσας και της υψηλής ψαροφαγίας βρίσκουν το στέκι τους στο εστιατόριο Δουράμπεης Oyster –το όνομα του είναι συνδεδεμένο με την υψηλή ψαροφαγία από το 1932– με την άφιξη του οποίου ο πήχης ανέβηκε αρκετά.