Έξοδος και βόλτες στην Αθήνα με φαγητό και καφέ στο χέρι

Ένας περίπατος στην καρδιά της πόλης, με τους φίλους ή ακόμη και μόνοι μας, μοιάζει πάντα αναζωογονητικός

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πάντα αποτελεί καλή αφορμή για να βγούμε από το σπίτι. Ένας περίπατος στην καρδιά της πόλης, με τους φίλους ή ακόμη και μόνοι μας, μοιάζει πάντα αναζωογονητικός.

Παίρνουμε λοιπόν τον αγαπημένο μας καφέ στο χέρι μαζί με ένα άκρως απολαυστικό σνακ και απολαμβάνουμε window shopping, αλλά και την «βαβούρα» του κέντρου πεζή.

Zimari Bakery & Coffee

zimari_2_edited

All day cafe-bakery σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, λίγα βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, ιδανική επιλογή για γευστικό break και αρωματικό καφέ καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Ο λόγος για το Zimari Bakery & Coffee, επί της Σταδίου, το οποίο θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας σημείο αναφοράς για ένα γρήγορο σνακ στο χέρι.

Ιταλικός καφές ανώτερης ποιότητας για ένα δυνατό ξεκίνημα, περισσότερες από 15 προτάσεις σε ιδιαίτερα σάντουιτς παρασκευασμένα από επιλεγμένες πρώτες ύλες σε ψαγμένους γευστικούς συνδυασμούς, ποικιλία σε δροσερές σαλάτες για πιο light επιλογές, φρέσκες πίτες και αφράτα κρουασάν συνθέτουν έναν κατάλογο ο οποίος θα σας βάλει σίγουρα σε πειρασμό, αλλά και σε δίλημμα σχετικά με το τι να προτιμήσετε.

Πληροφορίες 
Σταδίου 3, Αθήνα
Τηλ. 210 3254904
Fb page: Zimari Bakery & Coffee

Duck Soup

duck soup_editedΗ έμφαση στο Duck Soup δίνεται στον καφέ και τα σάντουιτς, με την ποιότητα των προϊόντων να αποτελεί και τον βασικό παράγοντα για την επιλογή των πρώτων υλών. Κάτι που θα παρατηρήσετε και μόνοι σας μόλις αντικρίσετε τον κατάλογο και δείτε τι υλικά χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία της παραγγελίας σας.

Μέσα στα ολόφρεσκα ψωμάκια που καταφθάνουν καθημερινά από συνεργαζόμενο φούρνο -καμπαγιού λευκό και μαύρο, τσιαπάτα λευκή και μαύρη, μπαγκέτα γαλλική, τσιαπάτα με τρία διαφορετικά αλεύρια, χωριάτικο καρβέλι ολικής ή λευκό- παντρεύουν αρμονικά διάφορα υλικά, δημιουργώντας έτσι μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς που μόνο απολαυστικοί μπορούν να χαρακτηριστούν. Όσο για τον καφέ του; Σερβίρει μόνο τον υψηλής ποιότητας Taf.

Πληροφορίες 
Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσματζόγλου), Αθήνα
Τηλ. 210 3233916
Fb page: DUCK SOUP CAFE

Pie Works

pie works_edited

Από το ανοιχτό «εργαστήριο» της Νίκης αναδύεται μία ευωδία που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια. Η αγάπη της ίδιας και της πολύ καλής της φίλης Ελπίδας για τις χειροποίητες σπιτικές πίτες με το παραδοσιακό φύλλο της γιαγιάς -για την παρασκευή του χρησιμοποιούν μόνο ελαιόλαδο- αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που ανοίγεται μπροστά στα μάτια σας. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούν τις πιο αγνές και προσεγμένες πρώτες ύλες, έτσι όπως θα έκαναν αμφότερες και στο σπίτι τους.

Εδώ, θα δοκιμάσετε σε αποκλειστικότητα μοναδικές γεύσεις και πρωτόγνωρους συνδυασμούς, που δεν θα βρείτε αλλού στην Αθήνα. Χωρίς να επαναπαύονται ποτέ πειραματίζονται στο εργαστήριο δημιουργώντας νέους και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων που δεν θα βρείτε αλλού στην Αθήνα. Έτσι, στις ολοκαίνουριες προτάσεις του καταλόγου ξεχωρίζουν η κρεμμυδόπιτα με τυρί κρέμα, η αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, η πίτα με χοιρινό, μέλι και μουστάρδα και η κασερόπιτα με αυθεντικό κασέρι.

Πληροφορίες 
Αμερικής 16Α, Κολωνάκι
Τηλ. 211 1847595
pieworks.gr
Fb page: Pie Works