Στέκια για φαγητό ή καφέ στην Αττική που μας βγάζουν “εκτός συνόρων”

Εφτά επιλογές που μας βάζουν στο αυτοκίνητο και μας απομακρύνουν από το κέντρο της Αθήνας

Λίγα χιλιόμετρα παραπάνω ποτέ δεν είναι αρκετά όταν πρόκειται για ποιοτικό φαγητό και αρωμτικό καφέ.

Ξεχωρίσαμε, λοιπόν, έξι διευθύνσεις οι οποίες σας βάζουν στο αυτοκίνητο και σας προ(σ)καλούν σε μία εκδρομή το σαββατοκύριακο που θα σας βγάλει αρκετά έξω από το κλεινόν άστυ για μια διαφορετική εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Ψητά στα κάρβουνα, τηγανητές πατάτες, τραγανή πίτσα, φρεσκοκομμένος καφές και λαχταριστά γλυκά, είναι κάποιοι από τους λόγους που θα σας κάνουν να πείτε "ναι"! 

All day επιλογές

  • Coupepe

Στην περιοχή της Νέας Πεντέλης, και πιο συγκεκριμένα στην κεντρική Πλατεία Ηρώων, το Coupepe έχει καταφέρει να γίνει στέκι, με την παρεΐστικη και χαλαρή διάθεση που το χαρακτηρίζει.

Σας περιμένει από το πρωί για καφέ, πρωινό (με χορταστικές ομελέτες, κρουασάν, μεγάλη ποικιλία σφολιατοειδών κ.α.), γλυκό (όλα σπιτικά και άκρως λαχταριστά), και φυσικά την φημισμένη πίτσα του. Σημείο αναφοράς του (σερβίρεται από τις 07.30!) με αυθεντική, λεπτή ιταλική ζύμη, η οποία αποτελεί και αφορμή για να το επισκεφτείτε. Σε διάφορες εκδοχές με απλά αλλά και πιο εξεζητημένα υλικά, είναι το προϊόν που κάνει θραύση.

Κλασική μαργαρίτα, λευκή (bianca) χωρίς σάλτσα ντομάτας, με ζύμη ολικής άλεσης ή γλυκιά (σοκολάτα, cheesecake κ.α.), ό,τι και να επιλέξετε θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνοδέψτε ιδανικά με σαλάτα και κάποιο από τα ορεκτικά του καταλόγου και το γεύμα σας θα ολοκληρωθεί με τον πιο γευστικό τρόπο. Εντύπωση δημιουργεί το ψυγείο με ποικίλα αλλαντικά και ιταλικά τυριά.

Πληροφορίες
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Νέα Πεντέλη, τηλ. 210 8100040, fb page: Coupepe "bake & shake"

  • Παλιάτσος

Ανηφορίστε προς την Παλαιά Πεντέλη και χαλαρώστε στους αναπαυτικούς καναπέδες του cafe- wine bar Παλιάτσος, στην Πλατεία Αγίας Τριάδος. Ένας αρωματικός καφές ή ένα ζεστό ρόφημα μπροστά στο τζάκι είναι ό,τι πρέπει για να ξεκουραστείτε μετά την κραιπάλη της εορταστικής περιόδου.

Ο χώρος σας προδιαθέτει για να χουχουλιάσετε με την παρέα σας, την ώρα που οι διακοσμητικές λεπτομέρειες διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον με τις vintage πινελιές να «παντρεύονται» με αντίκες και άλλα αντικείμενα από παλαιοπωλεία και δημοπρασίες. Κάποιες γωνιές του, μάλιστα, θα σας θυμίσουν σίγουρα το ρετρό σπίτι της γιαγιάς, με τους βελούδινους καναπέδες, τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τα κλασικά σκρίνια.

Πληροφορίες
Βασιλέως Γεωργίου & Σουβαλιώτου, Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, τηλ. 210 8100889, fb page: Paliatsos cafe/wine bar

Για φαγητό

  • Κρητικός

Ποιοτικό, γευστικό και καλοψημένο, ελληνικό κρέας που απολαμβάνει την αποδοχή του ευρύτερου κοινού της Αθήνας. Από τα «κρυμμένα» μυστικά στην περιοχή της Κάντζας, ο Κρητικός αποτελεί σταθερή αξία για τους κρεατολάγνους της πόλης.

Παρόλο που βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο στην (κυριολεξία) μέση του πουθενά, έχει αποκτήσει τους δικούς του θαμώνες που δεν τον αλλάζουν με τίποτα άλλο. Σιδηρόδρομος (μοσχαρίσια πλευρά ψημένα στη σούβλα), σπαλομπριζόλα, rib- eye, νεφράκια και παϊδάκια στα σημεία αναφοράς του καταλόγου. Τα κρύα ορεκτικά περνάνε από το τραπέζι σας σε δίσκο για να επιλέξετε εκείνο της αρεσκείας σας. Διαθέτει και δικά του εμφιαλωμένα κρασιά.

Πληροφορίες
Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com