Ατμοσφαιρικά μπαρ με αέρα εποχής σε Αθηναϊκά νεοκλασικά

Συνδυάζουν τον αέρα εποχής, την αίγλη της παλιάς Αθήνας και τις σύγχρονες παροχές.

Η λίστα που ακολουθεί μας δίνει συνοπτικά tips για τα στέκια που στεγάζονται σε όμορφα νεοκλασικά κτίρια, μια ιδανική λύση για all day επιλογές!

Μπούφος

Να κάτσεις στο κέντρο της Αθήνας και να τρως ζεστό ψωμί με υπέροχα ελληνικά αλλαντικά και τυριά. Μπορείς; Ναι μπορείς, στον Μπούφο, το σαλάμι μπαρ που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό του 1920 στην οδό Καρόρη, σε απόσταση αναπνοής από την δημοφιλή πλατείας Αγίας Ειρήνης.

Κύριος Χου

Σε μία από τις πιο όμορφες και γραφικές μονοκατοικίες της Δημοφώντος των Άνω Πετραλώνων, άνοιξε πριν λίγο καιρό το καφέ-μεζεδοπωλείο-μπαρ Κύριος Χου.

Με αυτό το όνομα τέσσερις παλιόφιλοι από το σχολείο, ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Ερρίκος και ο Λάμπρος, βάφτισαν το μαγαζί τους, το οποίο έφτιαξαν με αγάπη και μεράκι, αφού έκαναν οικονομίες και συσσώρευσαν εμπειρίες δουλεύοντας για χρόνια σε μαγαζιά.

Tailor Made

Στο επίκεντρο της πλατείας Αγίας Ειρήνης, το Tailor Made αποτελεί ένα πανέμορφο και προσεγμένο all day spot που στεγάζεται σε νεοκλασικό του Τσίλερ. Εξαιρετικά cocktail από τον Τεό Σπυρόπουλο και εξίσου άψογες προτάσεις σε καφέ που επιπλέον μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι.

Osterman

Το διατηρητέο νεοκλασικό που στο παρελθόν φιλοξενούσε το γνωστό κατάστημα υφασμάτων του Συμεωνίδη, είναι τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στο κέντρο για όλη την διάρκεια της ημέρας. Ένα εντυπωσιακό ζωγραφισμένο ταβάνι, ασπρόμαυρα πλακάκια αλλά και τα ξύλινα ράφια που κάποτε στοίβαζαν τα τόπια από υφάσματα, πλέον μας περιμένουν με πολύ νόστιμο φαγητό, κρασί, cocktail αλλά και καφέ.

The Dalliance House

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα cafe-bar-restaurant της πόλης. Βρίσκεται στην Κηφισιά, στο 19 της οδού Κυριαζή σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που παλαιότερα στέγαζε το κατάστημα Carouzos. Η ομάδα του μπαρ κάνει θαύματα με τις προτάσεις της σε cocktail, ενώ και η κουζίνα του αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες και νόστιμες επιλογές στην πόλη.