Η “Κόλαση” του… Νταν Μπράουν

Είναι από τους πολυγραφότατους συγγραφείς με τα περισσότερα μυθιστορήματά του να διαβάζονται μανιωδώς. Περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο, ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι αναμφισβήτητα "Ο Κώδικας Da Vinci".

Στις 14 Μαίου ο Νταν Μπράουν αναμένεται να κυκλοφορήσει την αγγλική έκδοση του νέου του βιβλίου. Το "Inferno" (Κόλαση) είναι το τέταρτο βιβλίο της σειράς, που εξιστορεί τις περιπέτειες του καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και αναμένεται να γίνει το best seller του καλοκαιριού.

Αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο αναφορά στο κλασικό έργο της «Κόλασης» του Δάντη, έτσι όπως αυτή περιγράφεται στη "Θεία Κωμωδία".

Αφορμή για τη συγγραφή του "Inferno" υπήρξαν για τον Μπράουν οι έρευνες που έκανε στη Φλωρεντία, χρόνια αφότου είχε μελετήσει, στο πανεπιστήμιο, το έργο του Ιταλού ποιητή.

"Με αυτό το μυθιστόρημα καλώ τους αναγνώστες μου να κάνουν ένα ταξίδι στο βασίλειο του μυστηρίου... Σ' ένα τοπίο φτιαγμένο από κώδικες και σύμβολα και με κάτι πιο ενδιαφέρον από μερικά μυστικά περάσματα" είχε δηλώσει ο δημοφιλής Αμερικανός συγγραφέας.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον βρίσκεται σε ερευνητικό ταξίδι στην Ιταλία. Το ενδιαφέρον του προσελκύει μια υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη και ειδικότερα, την Κόλαση, ένα από τα πιο σπουδαία αλλά και μυστηριώδη και αινιγματικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας.