Τα Grammy επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη μετά από 14 χρόνια

Η τελετή των Grammy Awards από το 2003 πραγματοποιείται στο Staples Center στο κέντρο του Λος Άντζελες

Η μεγαλύτερη μουσική βραδιά στις ΗΠΑ, η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου του 2018 στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά μετά το 2003, μια εκδήλωση που κατά παράδοση πραγματοποιείτο τα τελευταία 14 χρόνια στο Staples Center στο κέντρο του Λος Άντζελες.

Με την ευκαιρία της 60ής διοργάνωσης των σημαντικότερων διακρίσεων της μουσικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ, η ένωση του μουσικού τομέα στις ΗΠΑ, η Recording Academy, αποφάσισε να επιλέξει "στέγη" στο Madison Square Garden arena του Μανχάταν, μια μυθική αίθουσα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Recording Academy και του δικτύου CBS Corp, το οποίο μεταδίδει ζωντανά την εκδήλωση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από την προβολή μιας μικρού μήκους ταινίας, σε σκηνοθεσία του Νεοϋορκέζου Σπάικ Λι, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Νέας Υόρκης στον κόσμο της μουσικής. "Η Νέα Υόρκη είναι περισσότερο από μια πόλη, είναι μια πόλη της μουσικής", αναφωνεί ο σκηνοθέτης μέσα στο Madison Square Garden arena στο τέλος του διαφημιστικού τρέιλερ, στο οποίο εμφανίζονται δόξες τη νεοϋορκέζικης μουσικής, όπως ο dj Grandmaster Flash, ο ράπερ Q-Tip, ο μουσικός Νάιλ Ρόντζερς, οι τραγουδιστές Σίντι Λόπερ και Τόνι Μπένετ που παρουσιάζουν με καμάρι τη μουσική ιστορία της πόλης και χώρους συναυλιών.

Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπάζιο χαιρέτισε την απόφαση της διεξαγωγής της διοργάνωσης στη Νέα Υόρκη τονίζοντας ότι το θέαμα αυτό θα φέρει στην οικονομία της πόλης 200 εκατομμύρια δολάρια, βάσει των εκτιμήσεων της Recording Academy.

"Η φιλοξενία της τελετής απονομής των βραβείων της μουσικής βιομηχανίας συνιστά ένα μοναδικά δημιουργικό, καλλιτεχνικό και οικονομικό ευεργέτημα για την πλούσια πολιτιστική δομή της Νέας Υόρκης. Καλωσορίζουμε με ανοικτές αγκάλες τα GRAMMY Awards που επιστρέφουν στην πόλη μας και προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας
με τη μουσική βιομηχανία που στηρίζει την πρόσβαση στις τέχνες και την ενίσχυσή τους", αναφέρει ο ντε Μπλάζιο σε ανακοίνωσή του.

Η τελετή των Grammy Awards έχει επανειλημμένα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη. Η τελευταία φορά ήταν το 2003 για τον εορτασμό της 45ης επετείου, επίσης στο Madison Square Garden arena.