Τα τραγούδια των Beatles ερμηνευμένα από την Καμεράτα

Oι μουσικοί της Καμεράτας θα παρουσιάσουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το πάντα επίκαιρο «Beatles Τribute Project». 

Όσοι δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν τον προηγούμενο Ιούλιο στο Ηρώδειο, έχουν τώρα την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα στα θρυλικά «Σκαθάρια» στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 20:30).

Η Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει τα πιο γνωστά τραγούδια τους σε ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, ο οποίος θα βρεθεί επίσης στο πόντιουμ και θα διευθύνει ο ίδιος το δημοφιλές σύνολο. Toν ρόλο των Beatles αναλαμβάνουν οι Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης και just Steve (Στηβ Κόκκας), ενώ στη συναυλία θα συμμετέχει και το αγαπημένο νεανικό συγκρότημα ΜΕΛΙSSES.

Οι τέσσερις ιδιοφυείς μουσικοί από το Λίβερπουλ υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών και αποτελούν μέχρι σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο. Σπουδαία σύνολα με μεγάλη ιστορία, όπως η Συμφωνική του Λονδίνου και η Βασιλική Φιλαρμονική, έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες και έχουν ηχογραφήσει ορχηστρικές διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που άφησαν εποχή (Let it Be, Yesterday, All You Need Is Love, κ.ά.) και συνεχίζουν να βρίσκονται στα χείλη εκατομμυρίων ακροατών σε όλο τον κόσμο ακόμα και σήμερα.

Ανταποκρινόμενος στις υψηλές αισθητικές απαιτήσεις της Καμεράτας, ο Νίκος Πλατύραχος, μέσα από τη δική του ενορχηστρωτική εκδοχή, παραμένει πιστός στο πνεύμα των «Σκαθαριών» διατηρώντας το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών τους, προσδίδοντάς τους ταυτόχρονα έναν πλούσιο συμφωνικό ήχο και ενισχύοντας τη διαχρονικότητά τους.

Ο καταξιωμένος συνθέτης που ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη Γερμανία και την Ελλάδα, ασχολείται κυρίως με τη σύνθεση μουσικών υποκρούσεων για κινηματογραφικές ταινίες. Έχει γράψει μουσική για περισσότερα από 15 φιλμ του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και συνεργάζεται συστηματικά με Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες. Έχει συνθέσει, επίσης, έργα για ορχήστρα και μικρότερα σύνολα που έχουν παρουσιαστεί σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο Νίκος Πλατύραχος υπήρξε ακόμη συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες και με τον Μίκη Θεοδωράκη. Tο 1995, του απενεμήθη το ομοσπονδιακό βραβείο κινηματογραφικής μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ημέρας Κινηματογραφικής Μουσικής 95» στη Βόννη, για τη μουσική που συνέθεσε για την ταινία του Rainer Matsutani «Nur ueber meine Leiche». Το 2005, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, επένδυσε μουσικά τις βραβευμένες ταινίες «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και «Buzz». H τελευταία δισκογραφική του έκδοση, με τίτλο «Σεπτέμβριος», περιλαμβάνει κινηματογραφικά μουσικά του θέματα, ερμηνευμένα από την Oρχήστρα των Xρωμάτων.

Η συναυλία είναι μια παραγωγή του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος.

Τιμές εισιτηρίων:

11 ευρώ (Ζώνη Γ΄)

20 ευρώ (Ζώνη Β΄)

28 ευρώ (Ζώνη Α΄)

40 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές:

6,50 ευρώ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

8,50 ευρώ (Πολύτεκνοι, 65+)