Δίσκος από τους Pink Floyd μετά από 20 χρόνια

Σα βόμβα έσκασε στο μουσικόφιλο κοινό η είδηση πως οι Pink Floyd ετοιμάζονται να λανσάρουν έναν ολοκαίνουριο δίσκο και μάλιστα 20 χρόνια μετά από τον τελευταίο τους.

Το “Endless River” θα είναι η νέα τους δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει μετά από το “Division Bell” (1994), και  στο σύνολό του θα αποτελείται από instrumental κομμάτια, με εξαίρεση το “Louder Than Words”  - το οποίο ερμηνεύει η Polly Samson, σύγυζος του κιθαρίστα David Gilmour.

Ο Roger Waters δεν σχετίζεται καθόλου με τη νέα αυτή δουλειά, ενώ όπως δήλωσε ο Gilmour “ο νέος δίσκος κυκλοφορεί έπειτα από ξεσκαρτάρισμα χρόνων διάφορων κομματιών που είχαμε ετοιμάσει με τον Rick Wright ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2008”.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Pink Floyd διαλύθηκαν το 1994 μετά από την κυκλοφορία του δίσκου “Division Bell” και ενώ έχουμε δει τα μέλη τους να συνεργάζονται σε διάφορες δουλειές όλα αυτά τα χρόνια, οι ίδιοι διαψεύδουν κάθε φήμη για κάποια ενδεχόμενη επανένωση.

Το “Endless River” θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου και το εξώφυλλό του έχει φιλοτεχνήσει μία 18χρονη digital artist από την Αίγυπτο.