Δεν είναι νέο από τα ’80s: Οι Bananarama ξανά μαζί!

Η διάλυση ήταν επεισοδιακή, αλλά τα μέλη του συγκροτήματος πρόσφατα συμφιλιώθηκαν και ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά θα κάνουν live εμφανίσεις όλες μαζί.

Η Σάρα Νταλίν, η Σιβόν Φάχι και η Κέρεν Γουντγουόρντ ήταν το μεγαλύτερο γυναικείο μουσικό συγκρότημα τη δεκαετία του ‘80 με κορυφαίες επιτυχίες τα τραγούδια «Venus», «Shy Boy» και «Love In The First Degree».

Το αρχικό σχήμα των Bananarama ενώνεται μετά από πολλά χρόνια για μία περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο τον φετινό χειμώνα, μετέδωσε το BBC. To website του βρετανικού συγκροτήματος κατέρρευσε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της είδησης.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1979 στο Λονδίνο και παρότι δέκα επιτυχίες τους μπήκαν στο UK Top 10 δεν είχαν κάνει ποτέ περιοδεία και οι τρεις μαζί, μέχρι που η Φάχι αποχώρησε για να ιδρύσει τις Shakespears Sisters το 1988.

Η διάλυση ήταν επεισοδιακή, αλλά τα μέλη του συγκροτήματος πρόσφατα συμφιλιώθηκαν και ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά θα κάνουν live εμφανίσεις όλες μαζί.

Θα είμαστε ξανά μαζί για την περιοδεία διάρκειας 15 ημερών αλλά εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουμε ένα single, αποκάλυψε η Κέρεν Γούντγουορντ.

Αναφερόμενη στη συμφιλίωση τους, η Φάχι είπε: «Πραγματικά συγκινήθηκα γιατί αγαπάμε η μία την άλλη και αγαπούσαμε αληθινά αυτό που κάναμε». «Αυτά ήταν τα χρόνια που διαμορφωθήκαμε. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα συμβεί ξανά» τόνισε.

Η μπάντα πήρε το όνομά της από το τραγούδι των Roxy Music Pyjamarama και την τηλεοπτική παιδική σειρά The Banana Splits. Οι πωλήσεις των δίσκων τους ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια με μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες τα τραγούδια «Robert De Niro's Waiting...» , «Cruel Summer» και «I Heard A Rumor».

Η Φάχι, η οποία ήταν φανατική θαυμάστρια του συγκροτήματος The Smiths, διαφώνησε με τη νέα κατεύθυνση των Bananarama ( τη συνεργασία με το τρίο Stock Aitken & Waterman) και, αφού παντρεύτηκε τον Ντέιβ Στιούαρτ των Eurythmics και μετακόμισε στο Λος Άντζελες, έφυγε από την μπάντα.

Οι Νταλίν και Γουντγουόρντ βρήκαν αντικαταστάτρια τη Τζάκι Ο’ Σάλιβαν που ηχογράφησε ξανά φωνητικά της Φάχι και το συγκρότημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά live σε συναυλίες. Η Σάλιβαν έμεινε μόνο τρία χρόνια και το συγκρότημα συνέχισε την πορεία του στη μουσική ως ντουέτο.

Η περιοδεία των Bananarama στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά στις 12 Νοεμβρίου από τη Γλασκώβη.