Όταν η ρώσικη χορωδία τραγουδούσε Get Lucky

Και Sex Bomb και We Will Rock You ενώ εμφανίστηκε και στην Eurovision της Μόσχας το 2009

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού - ή Ensemble Alexandrov, όπως είναι το άλλο όνομα του χορωδιακού και χορευτικού συγκροτήματος του ρωσικού στρατού – έγινε διάσημη παγκοσμίως όχι μόνο για τις άψογες εμφανίσεις της αλλά και επειδή τα τελευταία χρόνια διασκεύαζε όλα τα είδη των μεγάλων επιτυχιών, - από όπερα μέχρι ποπ μέχρι ροκ. 

Μάλιστα το ρεπερτόριο περιλαμβάνει περισσότερα από 2.000 έργα, από φολκλορικά και τραγούδια που εξυμνούν τη Σοβιετική Ένωση έως θρησκευτική μουσική, όπως και τις μεγαλύτερες σύγχρονες διεθνείς επιτυχίες.  

Το Ensemble Alexandrov διηύθυνε επί 18 χρόνια ο ιδρυτής του, ο στρατηγός και συνθέτης Αλεξάντρ Αλεξάντροφ, συνθέτης του ύμνου της Σοβιετικής Ένωσης. Στη συνέχεια τη διεύθυνση ανέλαβε ο γιος του Μπόρις από το 1946 έως το 1987. Ο σημερινός διευθυντής του, ο Βαλέρι Χαλίλοφ, ήταν μεταξύ των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Περισσότερα από 60 μέλη της Χορωδίας σκοτώθηκαν στη συντριβή του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους TU-154 στη Μαύρη Θάλασσα νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Russian Military Academic Ensemble - Sex Bomb (Red Army Choir)

 

Russian Army Choir - We Will Rock You

 

The Red Army Choir - Get Lucky (Daft Punk cover)

 

Aleksandrov Red Army Choir on Eurovision Song Contest 2009, Moscow [HQ]