Μάνος Ψαλτάκης για το My Number One: Σύντομα θα δικαιωθώ οριστικά

Ο δημιουργός έχει κερδίσει σε τρία δικαστήρια και περιμένει της οριστική απόφαση του Άρειου Πάγου

Έντεκα χρόνια μετά, η δικαστική διαμάχη για τον δημιουργό του «My Number One» - με το οποίο η Έλενα Παπαρίζου πήρε την πρώτη θέση στην Eurovision του 2005 – έληξε: Ο Άρειος Πάγος απεφάνθη ότι το τραγούδι ανήκει στον Μάνο Ψαλτάκη, όχι στον Δάντη. 

Ο συνθέτης Μάνος Ψαλτάκης δήλωσε στο Πρω1νό του ΑΝΤ1 ότι το δικαστήριο επέβαλλε στον Χρήστο Δάντη 20 χιλιάδες πρόστιμο ως αποζημίωση και 1000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του.

« Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στη δικηγόρο να του δώσει το 50% (των δικαιωμάτων του τραγουδιού) γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια - γιατί τους ξέρω» είπε, σύμφωνα με το gossip-tv ο δημιουργός. 

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, όταν συνάντησε την Παπαρίζου εκείνο τον καιρό στο Fever, "η Έλενα είπε στη γυναίκα μου "Ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω". Εγώ το λέω τώρα και ας βγει να πει ότι λέω ψέματα". 

Ωστόσο, ο Μάνος Ψαλτάκης, με προσωπική του ανάρτηση στο Facebook ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν είπε ότι δικαιώθηκε οριστικά, μόνο ότι έχει κερδίσει σε τρία δικαστήρια και ότι ο Χρήστος Δάντης "έχει αναγνωρίσει εγγράφως τον ίδιο ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη".

Επίσης η τελική απόφαση του Άρειου Πάγου "θα βγεί σε λίγο διάστημα".