Tρελές ξένες επιτυχίες των 90s, που σήμερα δεν παίζονται πουθενά

Από το Lambada στο.. Εxtasy extano

Η δεκαετία του 90 ήταν ένα μουσικό συνονθύλευμα: απόηχος της ντίσκο, άνοδος της ποπ, σταθερά ροκ (σε όλο το φάσμα) και - κυρίως - η εμφάνιση (στην Ελλάδα) της ραπ - χιπ χοπ, πχ το θρυλικό Ice ice baby από τον Vanilla Ice, και της τέκνο, που μετεξελίχθηκε σε rave. 

Θυμάται η Ελένη Λογοθέτη

Τότε χτίστηκαν μεγάλες καριέρες τραγουδιστών και συγκροτημάτων από όλα τα είδη. Oνόματα όπως Τζορτζ Μάικλ, Μαντόνα, Σελίν Ντιόν, Eminem και Μαράια Κάρει αλλά και Oasis, Cranberries, Pet Shop Boys, Nirvana και Guns N' Roses σήμερα θεωρούνται… κλασσικά και τα τραγούδια τους παίζονται καθημερινά, ακόμα και στα mainstream μουσικά ραδιόφωνα όλου του κόσμου. 

Χάρη κυρίως στο MTV (αιτία θρυλικών οικογενειακών καβγάδων "κλείσε επιτέλους την τηλεόραση!"), τα 90ς ήταν επίσης η δεκατία των bands και της μαζικής υστερίας με τους Backstreet Boys, Take That και Spice Girls.  

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα οι Νew Kids on the Block (το Step by Step «χτυπάει» ακόμα στο μυαλό μας και έχει γίνει και λήμμα στην Wikipedia!)

Εκτος συναγωνισμού - all time 90s classic: Lambada - Kaoma (κυκλοφόρησε το 1989 αλλα τουλάχιστον για 5 χρόνια ήταν δημοφιλέστατο) και U can't touch this από τον Μc Hammer.  

 

Άλλα τραγούδια πάλι έκαναν τεράστια επιτυχία- έπαιζαν καθημερινά σε ραδιόφωνα, πάρτυ και κλαμπ αλλά σήμερα,  16 χρόνια μετά, είναι σα να μην είχαν υπάρξει ποτέ! 

Θυμάται κανείς το…  

- Freedom - DJ BoBo 

- Dur Dur D'etre Bebe - Jordy 

- Be my lover - La Bouche

- Scatman - Scatman John 

- Blue (Da Ba Dee) - Eiffel 65 

- Rhythm of the Night - Corona 

- Pump up the jam - Technotronic 

- Mr. Vain - Culture Beat

- No Limit - 2 Unlimited 

- Its my life – Dr Alban 

και o φόβος και ο τρόμος κάθε μητέρας της εποχής με παιδί στο Λύκειο: 

1)  Asi me gusta a mí (extasy extano) - Chimo Bayo