Αυτή είναι η νέα ταινία του Ζανγκ Γιμού

Συμπαραγωγή της Village Roadshow Pictures Asia και της Le Vision Pictures

Ο Κινέζος σκηνοθέτης, Ζανγκ Γιμού, δημιουργός της υπερπαραγωγής «The Great Wall» (Το Σινικό Τείχος) άρχισε την παραγωγή νέας ταινίας με τίτλο «Shadow».

Η ταινία είναι μία συμπαραγωγή της Village Roadshow Pictures Asia και της Le Vision Pictures, στην οποία ο Ζανγκ Γιμού είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος.

Οι παραγωγοί αποκάλυψαν πολύ λίγα για το project, αν και τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για μία ιστορική ταινία που διαδραματίζεται στην εποχή των Τριών Βασιλείων.

O Ζανγκ Γιμού είναι ένας από τους σημαντικότερους Κινέζους σκηνοθέτες, δημιουργός επικών ιστορικών ταινιών, κωμωδιών και δραμάτων.

Πολλές από τις ταινίες του έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και ήταν υποψήφιες για Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ.

Στην ιστορική ταινία φαντασίας «Το Σινικό Τείχος», την πιο ακριβή και μεγάλη κινεζική παραγωγή, μεγάλο μέρος της οποίας έχει γυριστεί στα αγγλικά, πρωταγωνιστής είναι Ματ Ντέιμον. Ορισμένοι πιστοί οπαδοί του σκηνοθέτη στην Κίνα τον επέκριναν για την ταινία που παραπέμπει σε διασκέδαση... με ποπ-κορν.

Παρά την κριτική όμως τα έσοδα από το «Το Σινικό Τείχος» έφθασαν τα 171 εκατ. δολάρια στην Κίνα, και ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του 2016. Τον Φεβρουάριο η ταινία άρχισε να προβάλλεται και στην Αμερική, από την Universal Pictures και μέχρι στιγμής τα εκεί έσοδα ανήλθαν 44,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Variety.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι στο καστ της νέας ταινίας «Shadow» θα είναι οι Deng Chao, Zheng Kai, Wang Qianyuan, Hu Jun, Guan Xiaotong, Wu Lei και Wang Jingchun.