Ναι! O Τζακ Nίκολσον θα είναι ο Αμερικανός Toni Erdmann

Πηγές ανέφεραν στο Variety ότι η Paramount Pictures απέκτησε τα δικαιώματα για το αμερικανικό ριμέικ

Ο Τζακ Νίκολσον, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί σε ταινία από το 2010, θα συμπρωταγωνιστήσει με την Κρίστεν Γουίγκ στο αγγλόφωνο ριμέικ της ταινίας «Toni Erdmann».

Πηγές ανέφεραν στο Variety ότι η Paramount Pictures απέκτησε τα δικαιώματα για το αμερικανικό ριμέικ της γερμανικής ταινίας που απέσπασε το βραβείο κριτικών στις Κάννες.

Εκπρόσωπος της Paramount δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο.

Ο Άνταμ ΜακΚέι, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε την ταινία «The Big Short» (Το Μεγάλο Σορτάρισμα) θα είναι παραγωγός της ταινίας μαζί με την Γουίγκ, τον Γουίλ Φέρελ και την Τζέσικα Έλμπαουμ από το την Gloria Sanchez Productions.

Η Μάρεν Άντε σεναριογράφος και σκηνοθέτης της πρωτότυπης ταινίας «Toni Erdmann» θα έχει χρέη εκτελεστικού παραγωγού του ριμέικ μαζί με τους Τζανίν Γιακόφσκι και Γιόνας Ντόρνμπαχ (παραγωγούς του γερμανικού φιλμ) .

Η Paramount σύντομα θα ανακοινώσει τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο.

Στην πρωτότυπη ταινία «Toni Erdmann» πρωταγωνιστούν οι Σάντρα Χίλερ και ο Πίτερ Σιμόνισεκ. Ο Τόνι Έρντμαν, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι το εξωφρενικό alter ego που θα εφεύρει ο Γουίνφρεντ, ο μεσήλικος πατέρας (Πέτερ Σιμόνισεκ) της κεντρικής ηρωίδας Ινές (Σάντρα Χίλερ), μιας πετυχημένης γυναίκας καριέρας, προσπαθώντας να χτίσει μια ουσιαστική σχέση μαζί της και να τη βοηθήσε

Η ταινία είναι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και επίσης ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες.

Ο Τζακ Νίκολσον, ο οποίος φέτος γίνεται 80 ετών, είναι μεγάλος θαυμαστής της αρχικής ταινίας και προσέγγισε τον Μπραντ Γκρέι της Paramount με την ιδέα. Ο Γκρέι κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα.

Το αμερικανικό «Toni Erdmann» θα είναι το πρώτο φιλμ στο οποίο θα πρωταγωνιστήσει ο Τζακ Νίκλσον μετά το «How do you know» (Ποιος από τους δύο;) του Τζέιμς Λ. Μπρουκς το 2010.

Επίσης συμπρωταγωνίστησε με τον Μόργκαν Φρίμαν στην ταινία «Τhe Bucket List» (Επιθυμίες... στο παρά πέντε! ). Η Γουίγκ έπαιξε πρόσφατα στο νέο «Ghostbusters» και συμπρωταγωνιστεί με τον Ματ Ντέιμον στο «Downsizing» του Αλεξάντερ Πέιν.