Βραβεία για Τομ Χανκς και Νικόλ Κίντμαν στο Φεστιβάλ του Palm Springs

Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η περίοδος των βραβεύσεων για το 2017

Οι πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ Τομ Χανκς και Νικόλ Κίντμαν βρίσκονταν μεταξύ των ηθοποιών που βραβεύτηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ του Παλμ Σπρινγκς χθες το βράδυ, καθώς ξεκίνησε στις ΗΠΑ η περίοδος των βραβεύσεων για το 2017.

Ο Τομ Χανκς παρέλαβε το "Icon Award" για την ερμηνεία του στο δράμα "Sully", όπου υποδύεται τον κυβερνήτη Τσέλσι Σαλενμπέργκερ, ο οποίος το 2009 πραγματοποίησε με επιτυχία αναγκαστική προσγείωση στον ποταμό Χάντσον.

Η Κίντμαν βραβεύτηκε με το "International Star Award" για το "Λιοντάρι", όπου υποδύεται μια Αυστραλή, η οποία υιοθετεί ένα παιδάκι από την Ινδία.

Στην τελετή απονομής των Κινηματογραφικών Βραβείων του Φεστιβάλ βραβεύτηκαν επίσης ο Άντριου Γκάρφιλντ με το "Spotlight Award" για τον ρόλο του στο πολεμικό δράματα του Μελ Γκίμπσον "Αντιρρησίας Συνείδησης" (Hacksaw Ridge) και η Νάταλι Πόρτμαν που παρέλαβε το "Desert Palm Achievement Award, Actress" για την ερμηνεία της στο "Τζάκι", όπου υποδύεται την Τζακλίν Κένεντι.

Ο ηθοποιός Κέισι Άφλεκ, πρωταγωνιστής της ταινίας "Manchester by the Sea" έλαβε το "Desert Palm Achievement Award".

Η Έιμι Άνταμς, που πρωταγωνιστεί στο "Η Άφιξη" (Arrival), τιμήθηκε με το βραβείο "Chairman's Award", η Ανέτ Μπένινγκ για τη συνολική της καριέρα με το βραβείο "Career Achievement Award" και ο πρωταγωνιστής του "Moonlight" Μαχερσάλα Αλί βραβεύτηκε στην κατηγορία "Breakthrough Performance".

Τη στιγμή που παραλάμβανε το βραβείο "Vanguard Award" που απονεμήθηκε στο μιούζικαλ "La La Land", ο ηθοποιός Ράιαν Γκόσλινγκ απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα Ντέμπι Ρέινολντς, πρωταγωνίστρια του "Τραγουδώντας στη Βροχή" (Singin' in the Rain), η οποία απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα μετά τον θάνατο της κόρης της, της ηθοποιού και πρωταγωνίστριας του Πολέμου των Άστρων, Κάρι Φίσερ.

"Βλέπαμε το 'Singin' in the Rain' καθημερινά για να αντλήσουμε έμπνευση και (εκείνη ήταν) ένα πραγματικά απαράμιλλο ταλέντο, επομένως την ευχαριστούμε για όλη αυτήν την έμπνευση" υπογράμμισε ο Γκόσλινγκ.