Ο Βερχόφεν πρόεδρος της Μπερλινάλε

Ο ολλανδός σκηνοθέτης των "Βασικό ένστικτο", "Ρόμποκοπ" και "Ολική Επαναφορά" θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Ο ολλανδός σκηνοθέτης Πολ Βερχόφεν, γνωστός για ταινίες όπως το "Βασικό ένστικτο" και το "Ρόμποκοπ", θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.

Η 67η Μπερλινάλε θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πρωτεύουσα από τις 9-19 Φεβρουαρίου.

"Με τον Πολ Βερχόφεν ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, έχουμε έναν κινηματογραφιστή ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορα είδη στην Ευρώπη και στο Χόλιγουντ", δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της Μπερλινάλε, Ντίτερ Κόσλικ.

"Η δημιουργική, πολύπλευρη τολμηρότητά του και η προθυμία του να πειραματισθεί αντανακλώνται σε όλο το φάσμα των έργων του."

Ο Βερχόφεν, που είναι επίσης σεναριογράφος, έχει εργαστεί και για ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως τα "Ρόμποκοπ", "Ολική Επαναφορά" και "Οι ταξιδιώτες του σύμπαντος". Σκηνοθέτησε το "Βασικό Ένστικτο" με πρωταγωνιστές τη Σάρον Στόουν και τον Μάικλ Ντάγκλας καθώς και τη "Μαύρη λίστα", το 2006, για μια Ολλανδή που μπαίνει στην Αντίσταση κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην τελευταία ταινία του, "Εκείνη" (Elle"), πρωταγωνιστεί η γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία υποδύεται μια επιχειρηματία η οποία προσπαθεί να βρει τον άγνωστο που της επιτέθηκε στο σπίτι της.