Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον βραβεύεται με το Maltin Modern Master Award

Το βραβείο φέρει το όνομα του κριτικού κινηματογράφου, ιστορικού, συγγραφέα Λέναρντ Μάλτιν, ο οποίος για 26η χρονιά θα έχει ρόλο συντονιστή στην βραδιά απονομής βραβείων του Φεστιβάλ

Στον ηθοποιό Ντένζελ Ουάσινγκτον θα απονεμηθεί το βραβείο Maltin Modern Master Award, στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα, σε τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Άρλινγκτον.

Ο ηθοποιός θα τιμηθεί για τη μακρόχρονη συμβολή του στην κινηματογραφική βιομηχανία, με αποκορύφωμα την επερχόμενη ταινία της Paramount «Fences» στην οποία είναι παραγωγός σκηνοθέτης και πρωταγωνιστεί.

Το βραβείο φέρει το όνομα του κριτικού κινηματογράφου, ιστορικού, συγγραφέα Λέναρντ Μάλτιν, ο οποίος για 26η χρονιά θα έχει ρόλο συντονιστή στην βραδιά απονομής βραβείων του Φεστιβάλ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ρότζερ Ντάρλινγκ δήλωσε ότι ο Ντένζελ Ουάσινγκτον σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και είναι παραγωγός της ταινίας «Fences» και δίνει τον ορισμό της σύγχρονης αυθεντίας.

Ο Ουάσινγκτον υποδύεται έναν μεσήλικα οδοκαθαριστή στο Πίτσμπουργκ, το όνειρο του οποίου ήταν να κάνει καριέρα στο μπέιζμπολ, αλλά ήταν αρκετά μεγάλος στην ηλικία όταν οι μεγάλες ομάδες άρχισαν να δέχονται μαύρους παίκτες.

Προσπαθεί να είναι καλός σύζυγος και πατέρας, αλλά το χαμένο όνειρο της δόξας τον καταδιώκει και τον οδηγεί στη λήψη απόφασης που απειλεί να διαλύσει την οικογένειά του.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Άουγκουστ Γουίλσον του 1987, που έχει κερδίσει βραβείο Πούλιτζερ. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Βαϊόλα Ντέιβις, Στέφεν Μακίνλεϊ Χέντερσον, Ράσελ Χόρνσμπι και Μικέτι Ουίλιαμσον.

Το βραβείο Modern Master θεσμοθετήθηκε το 1995 και πέρσι μετονομάστηκε σε βραβείο Maltin Modern Master. Με το βραβείο έχουν τιμηθεί τα προηγούμενα χρόνια οι Μάικλ Κίτον, Μπρους Ντερν, Μπεν Άφλεκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κρίστοφερ Νόλαν, Τζέιμς Κάμερον, Κλιντον Ίστγουντ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουίλ Σμιθ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Πίτερ Τζάκσον.