Ο Αλμοδόβαρ με τη “Julieta” του στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η αυλαία σηκώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου

Με τη «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ σηκώνει αυλαία το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ένας οικείος και απολύτως αφοσιωμένος ύμνος στη γυναικεία φύση, από έναν σκηνοθέτη ο οποίος έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της φιλμογραφίας του αποθεώνοντας τις θηλυκές υπάρξεις της ζωής και του μυαλού του, είναι η «Julieta» η ολοκαίνουργια, εικοστή ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Μετά από το ευφάνταστο «Δεν Κρατιέμαι» και το μυστηριώδες «Δέρμα που Κατοικώ», ο βραβευμένος με όσκαρ δημιουργός του «Ψηλά Τακούνια» και του «Όλα για τη Μητέρα μου», επιστρέφει διασκευάζοντας σε μια ενιαία πλοκή τρία διηγήματα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας, καναδικής καταγωγής συγγραφέα Άλις Μονρό.

Ηρωίδα της νέας ταινίας του 66χρονου Ισπανού δημιουργού είναι η Julieta, μία καθηγήτρια κλασικών σπουδών, η οποία έχει περάσει το καθοριστικό σύνορο των 50 ετών και θεωρητικά διάγει μια ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή. Μία τυχαία συνάντηση, με μία παλιά της γνώριμη, θα συμβάλλει καταλυτικά, ώστε να ξυπνήσουν τα για χρόνια κρυμμένα φαντάσματα του παρελθόντος της. Η Julieta, θα έρθει αντιμέτωπη με αξεδιάλυτα μυστήρια, ανοιχτά τραύματα και εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τον άντρα που αγάπησε, την κόρη που έφερε στη ζωή, τους δικούς της γονείς και τον ίδιο της τον εαυτό.

Η Έμα Σουάρεζ και η Αντριάνα Ουγκάρτε πρωταγωνιστούν στο «Julieta», ενώ σε δεύτερους ρόλους θα δούμε την Ίνμα Κουέστα, την Πιλάρ Κάστρο και την ηθοποιό - μούσα του Πέτρο Αλμοδόβαρ, Ρόζι ντε Πάλμα.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Julieta» θα γίνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις). Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.