Ο Ντι Κάπριο θα κάνει το σκάνδαλο της Volkswagen ταινία

Τι και αν ακόμη το σκάνδαλο της Volkswagen είναι "ζεστό" και μάλλον αγνοούμε πολλά dessus; Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποφάσισε ότι στη βράση κολλάει... το blockbuster και ανακοίνωσε ότι θα κάνει το σκάνδαλο με το πειραγμένο λογισμικό ρύπων ταινία.

Όπως μεταδίδουν το Hollywood reporter και το CNBC, η Paramount και η εταιρεία Appian Way, του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, φέρονται να έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα μιας πρότασης βιβλίου, του δημοσιογράφου των New York Times, Jack Ewing, που ερευνά το σκάνδαλο της Volkswagen.

To βιβλίο διερευνά πώς η φιλοσοφία της εταιρείας "περισσότερα, καλύτερα, πιο γρήγορα", τροφοδότησε μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της προκαλώντας ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο με μεγάλες προεκτάσεις σε όλο τον πλανήτη.

Η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων είχε προγραμματίσει τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της έτσι ώστε κατά τους ελέγχουν οι εκπομπές ρύπων να φαίνονται εντός των ορίων που έχουν θεσπίσει οι ΗΠΑ, ενώ κατά την κίνησή τους στο δρόμο τα ποσοστά εκπομπής ρύπων να είναι κατά 40 φορές υψηλότερα.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το σενάριο του Ewing φημολογείται ότι η Paramount για να αποκτήσει τα δικαιώματα κατέθεσε στο λογαριασμό του συγγραφέα εξαψήφιο χρηματικό ποσό.