The Lobster: Στις Κάννες με τον… Αστακό ο Γιώργος Λάνθιμος

Στις Κάννες θα διεκδικήσει ο Γιώργος Λάνθιμος ακόμη μια διάκριση στην καριέρα του, αυτή τη φορά με την ταινία "The Lobster". Το διεθνούς φήμης κινηματογραφικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 13 μέχρι τις 24 Μαΐου. Το σενάριο της ταινίας, που θα διαγωνισθεί ανάμεσα σε 15 άλλες, υπογράφουν ο ίδιος ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίπππου.

Η νέα ταινία του γνωστού πλέον στο κινηματογραφικό στερέωμα Έλληνα σεναριογράφου και σκηνοθέτη, είναι για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο, όπου είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 ημέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος.

Το "The Lobster", τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη και πρώτη του αγγλόφωνη, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή -Ελλάδας, Ολλανδίας, Μ.Βρετανίας, Ιρλανδίας- και στο καστ συμμετέχουν ονόματα όπως η Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν λαμπεντ, Αγγελική Παπούλια.