Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Με πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και ελληνικές παραγωγές

Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, οι καλόκαρδοι, αν και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, κολλητοί Harry Dunne (Jeff Danniels) και Lloyd Christmas (Jim Carrey) ξανασμίγουν.

Από Έρωτα του Θοδωρή Αθερίδη

Σε όσους περιμένουν μια ρομαντική κλισέ ιστορία απλά ενός έρωτα, ο Θοδωρής Αθερίδης δίνει μια ιστορία με βάθος, που διαβάζεται σε πολλά επίπεδα και γεμίζει τον θεατή ερωτήματα, γέλιο, συγκίνηση και συναισθήματα.

Η Επέλαση των Βίκινγκς

Μια ομάδα από Βίκινγκς περνά τις γραμμές του εχθρού και ένας ανελέητος αγώνας θα ξεκινήσει, με έπαθλο τις ζωές όλων των διαγωνιζόμενων...

Η Νύχτα Πριν Πέσει Το Παρίσι

Η συγκλονιστική, αληθινή ιστορία της αντιπαράθεσης που έσωσε το Παρίσι από την απόλυτη καταστροφή, μεταφέρεται επιτέλους στο σινεμά από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Bόλκερ Σλέντορφ ("The Tin Drum").

Jimmy's Hall του Κεν Λόουτς

O πολιτικοποιημένος και ανθρωπιστής σκηνοθέτης από την Ιρλανδία επιστρέφει με την τελευταία ταινία του και μας διηγείται μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται μετά το αριστούργημα του «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» (Χρυσός Φοίνικας, 2006).

Οι Σταθμοί του Σταυρού

Η 14χρονη Μαρία, μεγαλωμένη μέσα σε μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, αποφασίζει να θυσιαστεί ακολουθώντας τον δρόμο του μαρτυρίου του Ιησού.

Κούμπα: Μια Ζέβρα Και Μισή

Ξεκαρδιστικό animation με πρωταγωνίστρια μια ζέβρα