Ο Μπεν Άφλεκ και το κορίτσι που εξαφανίστηκε

Ένα από τα καλύτερα λογοτεχνικά θρίλερ όλων των εποχών – που εξελίχθηκε σε απόλυτο must και πολυσυζητημένο μπεστ σέλερ – πέφτει στα χέρια του εικονοκλάστη μετρ, Ντέιβιντ Φίντσερ.

Ο σκηνοθέτης που μας χάρισε κάποιες από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες των τελευταίων δεκαετιών, υπεύθυνος για κλασικά πλέον κινηματογραφικά αριστουργήματα όπως το «Se7en», το «Fight Club», το «The Social Network», και το «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», μας μεταφέρει γι’ ακόμη μια φορά στο δικό του μυστηριώδες και ελκυστικό σύμπαν που τον καθιέρωσε ως έναν από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς δημιουργούς της γενιάς του.

Αυτή τη φορά, εκμεταλλευόμενος το μοναδικό ταλέντο των Μπεν Άφλεκ και Ρόζαμουντ Πάικ, μας οδηγεί σε μια άγρια διαδρομή που εξερευνά τη σύγχρονη κουλτούρα των media και της ενημέρωσης αλλά βουτάει την ίδια στιγμή, βαθιά, στα πιο σκοτεινά μέρη των ανθρώπινων σχέσεων και του γάμου – εκεί, όπου η μαύρη κωμωδία αντλεί τη θεματολογία της μέσα από κάλπικες υποσχέσεις και αναπόφευκτες πλάνες.

Το ζευγάρι που συναντάμε στο επίκεντρο των γεγονότων – ο πρώην Νεοϋορκέζος συγγραφέας Νικ Νταν με το αλλοτινό κουλ κορίτσι και γυναίκα του πλέον, Έιμι, που μετακόμισαν πρόσφατα στις μεσοδυτικές πολιτείες -  έχουν όλες τις περγαμηνές και τα φόντα να αποτελέσουν το τέλειο δείγμα σύγχρονης συζυγικής ευτυχίας και γαλήνης. Όμως εντελώς ξαφνικά, η Έιμι εξαφανίζεται κατά την ημέρα της 5ης επετείου του γάμου τους, αφήνοντας να φανούν οι πρώτες ρωγμές στη σχέση και αποκαλύπτοντας σταδιακά έναν λαβύρινθο σκοτεινών σημείων και μυστικών που επισκιάζουν την επιφάνεια της καλογυαλισμένης τους, επίπλαστης, ευτυχίας.

Ο Νικ μετατρέπεται σε βασικό ύποπτο της εξαφάνισης, με ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει την αλλόκοτη συμπεριφορά του. Η Έιμι γίνεται αντικείμενο φρενίτιδας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία την αναζητούν - ζωντανή ή νεκρή, δεν έχει σημασία – προκειμένου να ταΐσουν τα μάτια του, διψασμένου για αποκαλύψεις, αδηφάγου κοινού.

Όπως ο Νικ και η Έιμι προσωποποιούν την πεμπτουσία του ρομαντικού ζεύγους, έτσι και η εξαφάνιση της Έιμι έχει όλα τα σημάδια ενός εμβληματικού αμερικανικού εγκλήματος. Μόνο που, πολύ σύντομα, η περίφημη εξαφάνιση μετατρέπεται σε δωμάτιο με καθρέφτες, όπου τα δελεαστικά και άγρια μυστικά οδηγούν σε νέα, πιο ελκυστικά και πιο επικίνδυνα πάθη. Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται είναι πολλές φορές σοκαριστικά και γεμάτα επιπλοκές, όμως τα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από τις πιο ανεξέλεγκτες εξελίξεις είναι τα πλέον προφανή: Ποιος είναι τελικά ο Νικ; Ποια είναι η Έιμι; Πόσοι από εμάς είμαστε παγιδευμένοι σε ανθρώπινες σχέσεις χτισμένες σε σαθρές και επισφαλείς βάσεις ψέματος, υποκρισίας και προκάλυψης;

Από 2 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους