Νύχτες Πρεμιέρας: Ξεκινούν με “Ιστορίες για αγρίους”

"Ιστορίες για αγρίους" ("Relatos Salvajes ") είναι ο τίτλος της ταινίας, με την οποία θα κάνει πρεμιέρα το 20ο φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας . Η πρεμιέρα θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μόνο με προσκλήσεις, ενώ αργότερα θα υπάρξει επαναληπτική προβολή της στο πλαίσιο του προγράμματος του φεστιβάλ.

Η μαύρη κωμωδία που θα δώσει το έναυσμα στο φεστιβάλ, είναι σε σκηνοθεσία του Αργεντινού, Νταμιάν Σιφρόν και πρόκειται για μια "συλλογή" έξι φαινομενικά ασύνδετων ιστοριών, μέσα από τις οποίες αναδύεται η παράνοια του σύγχρονου κόσμου και το πρωτόγονο ένστικτο του ανθρώπου προκειμένου να τα βγάλει πέρα σε αντίξοες συνθήκες.

Η ταινία αγγίζει τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, μιλώντας για την ευκολία με την οποία ο άνθρωπος της σημερινής κοινωνίας μπορεί να σπάσει τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς και να μεταμορφωθεί σε τέρας.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι ο Ρικάρντο Νταρίν και ο Όσκαρ Μαρτίνεθ, ενώ την παραγωγή της ταινίας συνυπογράφει ο Πέδρο Αλμοδοβάρ.

 

 

Αναλυτικά οι τιμές καρτών διαρκείας και εισιτηρίων:

Μεμονωμένα εισιτήρια. Πρωινές προβολές: 4€, απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5€, βραδινές προβολές, από τις 20.00: 6 € (η προπώληση των μεμονωμένων εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου).

Στις κάρτες διαρκείας, η κάρτα 10 προβολών κοστίζει 35€, η κάρτα 20 προβολών 60€ και η κάρτα 25 προβολών 75€ (στην τιμή περιλαμβάνονται και δύο ατομικές προσκλήσεις για την Τελετή Έναρξης και Λήξης του Φεστιβάλ.)

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, ενώ η προπώληση των καρτών διαρκείας αρχίζει την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το απόγευμα. Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν το φεστιβάλ (από τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τις κάρτες τους) είναι οι Οντεόν, Όπερα 1 & 2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος και Δαναός 1 & 2. Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου (απόδειξη αγοράς).

Για ακόμα μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, θα προσφέρει συνολικά 2.000 προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης. Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ θα έχει το δικαίωμα να παραλάβει μέχρι τέσσερις (4) δωρεάν προσκλήσεις για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, με την επίδειξη ισχύουσας κάρτας.

Η παραλαβή των προσκλήσεων θα γίνει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στο Aegean College Omiros Educational Group (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα - τηλ: 2103211228), από τις 11.00 έως τις 18.00. Προσκλήσεις θα δοθούν μόνο τη συγκεκριμένη αυτή ημέρα και απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η επίδειξη ισχύουσας κάρτας ανεργίας και αστυνομικής ταυτότητας.

Προσοχή: Η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα μηδενικό εισιτήριο και η επιλογή της ταινίας θα γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο της και με βάση τη διαθεσιμότητα.