Στο youtube ο επίσημος λογαριασμός των Monty Python

Γεγονός είναι και επίσημα αυτή τη φορά το κανάλι τον Monty Python στο youtube. Μέχρι στιγμής ότι υλικό ανέβαινε στο διαδίκτυο, προερχόταν από θαυμαστές ή από άλλους λογαριασμούς και η δημοφιλής πύλη τα μπλόκαρε με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν υλικό προερχόμενο από τη βρετανική δημοφιλή σειρά εκπομπών και κινηματογραφικών παραγωγών. 

Οι Πάιθον είναι το όνομα της ομάδας παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον» (Monty Python's Flying Circus), μιας κωμωδίας που άρχισε να εκπέμπεται στη Μεγάλη Βρετανία το 1969, αλλά και μιας σειράς εκπομπών, κινηματογραφικών έργων, ηχογραφήσεων και θεατρικών παραγωγών από το 1969 μέχρι το 1989.

Τα μέλη της ομάδας των Μόντυ Πάιθον είναι οι Γκρέιαμ Τσάπμαν (Graham Chapman), Έρικ Άιντλ (Eric Idle), Τέρυ Γκίλιαμ (Terry Gilliam), Τέρυ Τζόουνς (Terry Jones),Τζον Κλιζ (John Cleese) και Μάικλ Πέιλιν (Michael Palin).

Τα κωμικά και σατiρικά έργα τους είχαν μεγάλη επιρροή στη λαϊκή κουλτούρα στη Βρετανία, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας μετέπειτα Βρετανούς δημιουργούς.