Μέχρι χτες ο Τζόνι Ντεπ… ήταν απλά άνθρωπος

Ο άνθρωπος που επιμελήθηκε την εικόνα του «Inception» και συνέβαλε καθοριστικά στο χτίσιμο του - μοναδικής αισθητικής - κινηματογραφικού σύμπαντος του «Σκοτεινού Ιππότη», του «Batman Begins» και του «Moneyball» κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και παραδίδει ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Γουόλι Φάιστερ τοποθετεί σε πρώτο πλάνο τους Τζόνι Ντέπ, Ρεμπέκα Χόλ, Κέιτ Μάρα και Μόργκαν Φρίμαν και χτίζει, παρέα με τον Κρίστοφερ Νόλαν, ένα συναρπαστικό σύμπαν απαράμιλλης αισθητικής και έντασης.

Ο Δρ, Ουίλ Κάστερ (Τζόνι Ντέπ) είναι ένας επιστημονικός ερευνητής, καταξιωμένος στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Στόχος του είναι η κατασκευή ενός «αισθαντικού» ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα συνδυάζει την απόλυτη συλλογική νοημοσύνη - όλη την καταγεγραμμένη γνώση και πληροφορία του πλανήτη δηλαδή - με το πλήρες φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων.

Τα εξαιρετικά αμφιλεγόμενα πειράματά του τον έχουν κάνει διάσημο σε όλο τον πλανήτη, όμως την ίδια στιγμή τον κατέστησαν νούμερο ένα στόχο ανάμεσα σε εξτρεμιστικές αντί-τεχνολογικές ομάδες, οι οποίες δε διστάζουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ανακόψουν τη δράση του. Πρόκειται για ομάδες που απαρτίζονται από ορκισμένους εχθρούς και πιστούς πολέμιους της θεωρίας του, οι οποίοι όμως στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τον Ουίλ, πετυχαίνουν άθελά τους να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εφαρμογή και ανάδειξη της επαναστατικής του φόρμουλας... Καταφέρνουν να του δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχει, ο ίδιος, στην πρώτη επιτυχημένη, έμπρακτη μορφή «Κυριαρχίας»!

Οι δυο πιο στενοί του συνεργάτες του Ουίλ, η σύζυγος Έβελιν (Ρεμπέκα Χολ) και ο καλύτερός του φίλος, Μαξ Γουότερς (Πολ Μπέτανι) έχουν έντονες ανησυχίες και αμφιβολίες αναφορικά με το αν πρέπει εφαρμόσουν την «Κυριαρχία». Ο χειρότερος φόβος θα τους κατακλύσει όταν συνειδητοποιήσουν ότι η άσβεστη δίψα του Ουίλ για γνώση εξελίσσεται σε μια φαινομενικά πανταχού παρούσα αναζήτηση της εξουσίας. Και το πιο τρομακτικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι ότι ενδεχομένως να μην υπάρχει τρόπος να μπει τέλος σε όλη αυτή τη διαδικασία!

Όταν συνδεθεί στο διαδίκτυο, η αισθαντική μηχανή μπορεί ακαριαία να ξεπεράσει τα όρια που θέτει η Βιολογία… Η αναλυτική της ισχύς θα ξεπερνά σημαντικά τη συλλογική νοημοσύνη κάθε νοήμονος ανθρώπου στην Ιστορία. Φανταστείτε μια τέτοια οντότητα, εφοδιασμένη με το πλήρες φάσμα συναισθημάτων, ακόμη και την αυτοσυναίσθηση. Αυτό είναι «Κυριαρχία».

Κυκλοφορεί στις αίθουσες την Κυριακή του Πάσχα