Κλαρκ Γκέιμπλ: Εάν δεν πετύχεις με το πρώτο, δοκίμαζε διαρκώς!

Πως περιγράφει τον διάσημο ηθοποιό ο Αλέκος Λιδωρίκης όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά το 1935

«Εάν δεν μπορέσεις να πετύχεις με το πρώτο, δοκίμαζε, δοκίμαζε διαρκώς… Αυτό έκανα εγώ σ΄όλη μου τη ζωή...», ανέφερε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Κλαρκ Γκέιμπλ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Αλέκο Λιδωρίκη το 1935 στο Χόλυγουντ.

Σήμερα, Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα, στο Τρίτο Πρόγραμμα και στο πλαίσιο της σειράς «Μιλώντας με μορφές του αιώνα - Οι συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη», θα μεταδοθεί η δραματοποιημένη συνέντευξη του Έλληνα δημοσιογράφου με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Κλαρκ Γκέιμπλ (στο ρόλο του Κλαρκ Γκέιμπλ, ο Νίκος Γαλανός και στο ρόλο του Αλέκου Λιδωρίκη ο Χρήστος Πάρλας).

Πως περιγράφει τον διάσημο ηθοποιό ο Αλέκος Λιδωρίκης όταν τον συνάντησε για πρώτη φορά το 1935 στο γύρισμα της ταινίας «Η ανταρσία του Μπάουντυ»; (με τους ηθοποιούς Τσάρλς Λώτον, Φρανσοτ Τόουν και Κλαρκ Γκέιμπλ):«Πανύψηλος και παχουλός λιγάκι, έχει μάτια μεφιστοφελικά κι ένα χαμόγελο σκληρό. Δυο χαρακιές απάνω από τα χείλη του και δυο λακάκια δεξιά και αριστερά, του δίνουν μια σκληράδα έντονη στο πρόσωπο. Το μέτωπό του είναι χαραγμένο από δυο ζάρες δυνατές. Αγρίμι, άνδρας πρωτόγονος λιγάκι, με θέληση κι επιμονή ξεκίνησε για να παλέψει στη ζωή και νίκησε…»

Ο Κλαρκ Γκέιμπλ διηγείται στον Αλέκο Λιδωρίκη τις περιπέτειές του, από μικρό παιδί, μέχρι να φτάσει στην κορυφή της δόξας. Με όνειρο να γίνει διάσημος γιατρός, δούλεψε σε εργοστάσια ελαστικών, σε αγρόκτημα της Οκλαχόμα, σε γραφείο ταξιδίων, σιδηροδρομικός επόπτης στο σταθμό του Όρεγκον, σε διαφημιστική εταιρία και σε άλλες δουλειές του ποδαριού σε Νέα Υόρκη, Λος 'Αντζελες, Τέξας και τελικά, από ένα θίασο-μπουλούκι στα στούντιο της «Μέτρο-Γκόλντουϊν-Μάγερ».

Και ο Κλαρκ Γκέιμπλ, πίνοντας το ουίσκι του παρέα με τον Αλέκο Λιδωρίκη, καπνίζοντας αρκετά τσιγάρα, κουβεντιάζει μαζί του για τις ταινίες του, για τη γυναίκα του, για τις θαυμάστριές του, για τα κέρδη και τη φορολογία του και φυσικά για το "μύθο" του Χόλυγουντ: «Το Χόλλυγουντ είναι ο άγιος τόπος όπου ξοδεύεις περισσότερα από τα κέρδη σου, σε άχρηστα πράγματα, για να θαμπώνεις έναν κόσμο που ούτε σ΄αρέσει ούτε τον εκτιμάς», του αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επίσης αναφέρει: «Σε δέκα χρόνια έχω σκοπό να αποσυρθώ οπωσδήποτε από τη σκηνή και την οθόνη. Τότε θα ταξιδέψω σ΄ολόκληρη τη γη… Θάρθω και στην Ελλάδα… Αλλά… αλλά δεν θα είμαι πια νέος… Αυτή είναι η ζωή».