Στις 21/3 η παγκόσμια γιορτή γαλλικής κουζίνας Goût de France/Good France

Η Ελλάδα 3η χώρα σε αριθμό συμμετοχών με 65 εστιατόρια να στρώνουν τραπέζι αλά γαλλικά

Στις 21 Μαρτίου 2017 το «Goût de France/Good France» διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Δύο χιλιάδες σεφ, δύο χιλιάδες μενού, δύο χιλιάδες εστιατόρια στις πέντε ηπείρους, ένα δείπνο για τον εορτασμό της γαλλικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο.

Στις τέσσερις γωνιές του κόσμου θα τιμηθεί με τον τρόπο αυτόν μια κουζίνα ζωντανή, ανοικτή και καινοτόμα, που παραμένει πιστή στις αξίες της: μοίρασμα, τέρψη, σεβασμός στην καλή διατροφή και τον πλανήτη.

Η Ελλάδα μάλιστα, είναι η τρίτη χώρα στο κόσμο σε αριθμό συμμετοχών. Για την ακρίβεια εξήντα πέντε εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και αντίστοιχα εξήντα πέντε σεφ γιορτάζουν τη γαλλική κουζίνα.

Στις 21 Μαρτίου 2017: 65 εστιατόρια σε 15 πόλεις της Ελλάδας στρώνουν τραπέζι «αλά γαλλικά» και ετοιμάζουν μενού εμπνευσμένα από τη γαλλική γαστρονομία. Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούμε και να μαγευτούμε με τις γεύσεις της Γαλλίας. Σημαντική αύξηση των ελληνικών εστιατορίων που συμμετέχουν στην εκδήλωση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (15 εστιατόρια το 2015 και 21 εστιατόρια το 2016).

Δείτε τον κατάλογο με τα μενού των εστιατορίων εδώ.

Ανακαλύψτε τα εστιατόρια, τα μενού, και τους Σεφ που συμμετέχουν στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στα ακόλουθα link:

Στα ελληνικά: https://tinyurl.com/GoodFrance-el
Στα γαλλικά: https://tinyurl.com/GoodFrance-fr

καθώς και στους λογαριασμούς Facebook και twitter της Πρεσβείας:
https://www.facebook.com/ambafrance.gr 
@FranceenGrece

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, πάνω από 100 Γάλλοι παραγωγοί θα παρουσιάσουν προϊόντα « gourmet » απ' όλες τις περιοχές της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας ειδικής βραδιάς γευσιγνωσίας που θα διοργανωθεί  στις 20 Μαρτίου στη Πρεσβεία της Γαλλίας (είσοδος μόνο με πρόσκληση).

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση «Goût de France/Good France» στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.goodfrance.com