Η ιεραρχία στην κουζίνα, από τον Chef στον Aboyer

Σε κάθε οργανωμένη κουζίνα εστιατορίου υπάρχει συγκεκριμένη δομική διάρθρωση

Σε κάθε οργανωμένη κουζίνα εστιατορίου υπάρχει συγκεκριμένη δομική διάρθρωση και ιεράρχηση αρμοδιοτήτων.

Στην κορυφή όλων βρίσκεται ο chef, πρωταγωνιστής και βασικός ρυθμιστής των πάντων μέσα σε αυτήν και ακολουθούν οι υπόλοιπες ειδικότητες. 

Αναλυτικά:

  • Chef: Είναι ο διευθυντής της κουζίνας. Αυτός επιλέγει, προσλαμβάνει και τοποθετεί το προσωπικό στις κατάλληλες θέσεις. Παράλληλα συνεργάζεται με τον maitre, τον ιδιοκτήτη ή τον FnB Manager της επιχείρησης για τα λειτουργικά ζητήματα. Είναι εκείνος που αποφασίζει για την ποιότητα και την ποσότητα των πρώτων υλών και έχει την τελική ευθύνη για κάθε πιάτο που βγαίνει από την κουζίνα του.

Διαβάστε περισσότερα στο supply.gr