Ριφιφί: Νόστιμη στάση στα Εξάρχεια

Το αγαπημένο εστιατόριο στην καρδιά των Εξαρχείων από το 2006 κάνει... ΡΙΦΙΦΙ στις καθαρές και δημιουργικές ελληνικές γεύσεις που φέτος απογειώνονται στο ‘κενό αέρος’ με τις πρωτότυπες γαστριμαργικές δημιουργίες και το νέο menu που φέρει πλέον τη σφραγίδα του Chef & Καθηγητή του Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde Στέλιου Αποστόλου, ενώ εξακολουθεί να στοχεύει στις προσιτές τιμές σε ένα ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον με χρωματιστές πινελιές και διαχρονικά ρετρό στοιχεία.

Το ΡΙΦΙΦΙ διατηρεί τις γευστικές και συνάμα καλλιτεχνικές ανησυχίεςτου, οι οποίες αποτυπώνονται τόσο στους τοίχους που έχει επιμεληθεί η ζωγράφος Άννα Νουρή, όσο και στις καλλιτεχνικές εκθέσεις και τα happenings που συχνά φιλοξενεί.

Η έμφαση παραμένει στην ποιοτική ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα αγνά υλικά, τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, τις απλές καλομαγειρεμένες γεύσεις, καθώς και στις χειροποίητες δημιουργίες. Βασική καινοτομία, η τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος που απογειώνει με ακρίβεια και συνέπεια ακόμα και ένα συνηθισμένο πιάτο. Η μαγειρική σε κενό αέροςγια 16-24 ώρες εγγυάται ένα αληθινά συναρπαστικό αποτέλεσμα σε υφή, γεύση, όγκο και άρωμα, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη διατροφική αξία του πιάτου μας, καθώς διατηρεί τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, αποφεύγοντας την οξείδωση των τροφών και κάθε είδους μικρόβιο που αναπτύσσεται σε κοινές συνθήκες συντήρησης, όπως το μπεν μαρί. Η παρασκευή του πιάτου ολοκληρώνεται τη στιγμή της παραγγελίας σας και φτάνει στο τραπέζι σας πάντα φρεσκομαγειρεμένο, ενώ στην κουζίνα του ΡΙΦΙΦΙ δεν θα συναντήσετε ποτέ κανενός είδους τεχνητής χημικής ουσίας, συντηρητικών ή χρωστικών.

Η μεγάλη ποικιλία των καλομαγειρεμένων πιάτων, οι οικονομικές τιμές, η χαρούμενη ατμόσφαιρα του χώρου και τα καλλιτεχνικά δρώμενα είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τακτικές επισκέψεις στο ΡΙΦΙΦΙ.

Μπενάκη 69 Α, Εξάρχεια